Cyber Cyrano

Új kortárs darab bemutatójára készül a Vörösmarty Színház a következő évadban: Tasnádi István Cyber Cyrano művével Fehérváron először a Kortárs Fesztivál közönsége ismerkedhet meg, rendhagyó olvasópróba keretében.

Cyber Cyrano

Valahol, itt, Magyarországon ugyanabba a középiskolai osztályba jár Zsuzsi, az unalmas, szürkeveréb leányzó. Tetszik neki Máté, az osztálytársa, de ő „nem jön be” a fiúnak. A frissen érkezett, szerfelett csinos Heni felkavarja az osztály állóvizét. Könnyű préda neki Máté, és magába bolondítja. Zsuzsi azonban bosszút forral. Felmegy a világhálóra, és kitalál nekik két karaktert. Heninek a jómódú, sármos Viktort, Máténak pedig a gyönyörű topmodell Moirát, akik testvérek. Magától értetődik, hogy Máté és Heni is megszédül tőlük, mert annyira ellenállhatatlanok. Egy idő után azonban Miki egéren – ez Zsuzsinak Máté által adott „beceneve” – túlnőnek az események, nem képes kézben tartani a szálakat.

A rendező és a színészek rendhagyó olvasópróbájába tekinthetnek be az érdeklődők május 21-én, kedden 19 órától a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény Freskós Szalonjában.

Részletek »