Havi archívum: 2013. április

A Kortárs számokban

A Kortárs számokban

23 szervező, 22 helyszín, 33 féle program 38 alkalommal, összesen 48 produkció – így foglalhatók számokba a fesztivál eseményei.

Fesztiválnyitány

Fesztiválnyitó

A 14. Kortárs Művészeti Fesztivált Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere nyitja meg május 16-án, csütörtökön 17 órakor a Pelikán Galéria előtti téren, közreműködik a Corpus Rézfúvós Quartet.

Premierek a Kortárson

Premierek a Kortárson

Hagyományosan a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében mutatja be legújabb produkcióit a Szabad Színház. A társulat Újkéry Csaba – Nagy Judit Hétország fejedelmei című történelmi drámájával és Slawomir Mrožek Emigránsok című darabjával készül újdonságként az idei fesztiválra.

Speakers of Zion

Speakers of Zion koncert

A reggae-t játszó Speakers of Zion koncertezik május 24-én, pénteken 20 órától a Museum Caféban.

NépTáncSzínház

„NépTáncSzínház”

Zene, tánc, szerelem – az Alba Regia Táncegyüttes, valamint a Cimbaliband és a Fricska Táncegyüttes legújabb produkciói a Pelikán Kamaraszínház színpadán.

Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola

Tóparti a fesztiválban

Új helyszínnel bővült a Kortárs Művészeti Fesztivál: idén először szolgál színházi előadás színhelyéül a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola aulája.

Hat szék

Hat szék

Három lány és három fiú. Számít ez? Hiszen most nem annyira a párkapcsolatokról van szó – bár felbukkannak párt kereső kutyák is. Tovább versek, jelenet-féleségek, furcsa töredékek maffiózókról, zombikról, haldokló hibiszkuszokról. És hogy jön ide Perszephoné…?

Ágoston – Benkő – Bágyi Trió

Triók estje

Az Ágoston – Benkő – Bágyi Trió és a Geröly Tamás Trió játszik május 17-én, pénteken 20.30 órától a Petőfi Kultúrtérben.