Kalóz sanzonok

A 15. Jam-Bory-Vár keretében a csaknekedkislány zenekar is színpadra lép május 25-én, szombaton 17 órakor a Bory-várban.

csaknekedkislány

Fotó: Nebulon fényképezde

A zenekar 2010 végén született a két alapító azon ötletéből, hogy kalóz sanzonokkal fogják enyhíteni a sajgó szívek fájdalmát. Gyorsan írtak pár dalt a szerelemről és más efféle jobbára ártalmatlan ügyekről, ehhez csatlakozott még két derék legény, akikkel együtt már rendes rock ‘n rollal lehetett vidám twistre invitálni a táncparkett elhagyatott népét. Azóta tisztességgel járják az ország éjszakai klub-életét. Zenéjükre nagy hatással volt a ’60-as évek beat kultúrája, ugyanakkor ezt meg nem mondaná róluk senki. Folyamatosan változó és bővülő repertoárjukat sokan sokféle képen skatulyázzák, de ők váltig állítják, hogy ez tánczene.

A csaknekedkislány tánczenekar négytagú férfizenét játszik. A repertoárt saját számok és egy-két feldolgozás teszi ki. Csepella Olivér, a ‘Pék’ – ének, szöveg, Kosiczky ‘Doktor’ Dávid – gitár, vokál, zene, Nagy ‘Miszter’ Dávid – basszusgitár, Fatér ‘Rebel’ Ambrus – dobok.

https://www.facebook.com/csaknekedkislany/app_178091127385

15. Jam-Bory-Vár »