Képzavarok – Képzavarók

Múzeumpedagógusok által inspirált művekből nyílik kiállítás május 16-án, csütörtökön 17 órakor a Pelikán Galériában. A gyerekek számára szerveződött, több intézmény és szervezet összefogásában megvalósuló tárlatot Kovalovszky Márta művészettörténész ajánlja a közönség figyelmébe.

Képzavarok - képzavarók

A Képzavarók című kiállítás valóban olyan lesz, amilyen még nem volt. Legalábbis Székesfehérváron biztosan nem. Művészek, művészettörténészek és múzeumpedagógusok rendeznek kortárs képzőművészeti kiállítást kifejezetten gyerekek, kisebb és nagyobb iskolások számára. Ezúttal tehát nem egy már meglévő kiállításhoz készül múzeumpedagógiai terv, hanem éppen fordítva, egy közös koncepcióhoz szerveződik maga a kiállítás.

Ez a koncepció pedig a mű születésének és utóéletének bemutatása. Helyi alkotók és országosan ismert művészek (és alkotásaik) segítségével ismerkedhetünk meg egy mű keletkezésének fázisaival, utána pedig a legkülönbözőbb hagyományos műfajok (tájkép, portré, stb.) kortárs megvalósulásaival találkozhatunk, és csodálkozhatunk el azon: ami kortárs, mai, nem biztos, hogy érthetetlen. Csak meg kell ismerni minden részletét.

A kiállító művészek: Arany Gold Zoltán, Asztalos Zsolt, Borsos Lőrinc, Bukta Imre, Gerber Pál, Haraszti Zsolt, Keller Diána, Moizer Zsuzsa, Miklós János, Mondik Noémi, Paczona Márta, Pinke Miklós, Radák Eszter, Revák István, Rutkai Bori, Szabó Eszter és Varga Gábor Farkas.

A kiállítás és a foglalkozások előkészítésében a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény mellett városi összefogásban a Hetedhét Játékmúzeum, a Székesfehérvár Helyőrségtörténeti Emlékgyűjtemény, a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum, a Szent István Király Múzeum munkatársai, valamint a Székesfehérvári Művészek Társasága és a Terembura Kulturális és Múzeumkommunikációs Egyesület tagjai vettek részt.

A június 21-ig látogatható kiállítás ideje alatt „Életképes”, „…lila dalra kelt” és „Bogozd ki!” címmel, előzetes bejelentkezés alapján, múzeumpedagógiai foglakozásokra várják a Terembura Kulturális Egyesület tagjai az általános iskola felső tagozatos tanulóit és a középiskolás diákokat. Ára: 300 Ft/fő. Időpontok: 2013. május 21., 23., 24., 28., 29., 30., a Galéria nyitvatartási idejében. (További időpontok előzetes egyeztetés alapján.) Információ és bejelentkezés: 06-70/432-5801 (Rosta Helga)

2013. június 15-én, szombaton 16 órától: Mindenki tud rajzolni! – családi nap Moizer Zsuzsa és Barabás Zsófi festőművészek közreműködésével

Fehérvári Művészek Társasága

Pelikán Galéria

https://www.facebook.com/varosikeptar
https://www.facebook.com/pages/Pelikán Galéria