Tárlatok a nulladik napon

A fesztivál hivatalosan ugyan csak csütörtökön kezdődik, ám két kiállítás már szerdán, a „nulladik napon” megnyílik: a Vörösmarty Teremben 17 órára várják a közönséget Végvári Beatrix kiállítására, a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában pedig 18 órakor tartják Mara Kinga kiállításának megnyitóját.

Végvári Beatrix tárlata

Végvári Beatrix grafikusművész Azonos határok címmel tapasztalati, szituációs, igaz vagy átélt valóságokat mutat be a kockában, ahol a tér csak jelzésszerű. Érzetek szintjén működő szituációk, kapcsolódások, megnyilvánulások ezek. Életdarabok – egyszerűen megtörténhetnek. A kiálllítást Czinki Ferenc, író, kritikus nyitja meg.

Mara Kinga egyéni, erőteljes faktúrájú festményekkel mutatkozik be Székesfehérváron. Alkotásai melyek mélyen támaszkodnak tapasztalataira, benyomásaira, vágyott élményeire, amelyeket 2011-es kínai útja során szerzett: a távoli ország kultúrája, a kínai-magyar motívumkincs kapcsolata nagy hatással volt festészetére. A tárlatot Giró-Szász Krisztina, művészeti menedzser nyitja meg, aki a megnyitó előtt, 17 órától a színház kávézójában beszélget az alkotóval.

Azonos határok – Végvári Beatrix tárlata »
Mara Kinga festőművész kiállítása »