Mozgalmas nyitány

Május 13-án, kedden 19 órakor a Fő utcán, az Igéző előtt Brájer Éva alpolgármester megnyitó beszédével és az „Álom és csupa zsenge sóvárgás” kortárs fotó- és divatperformansszal hivatalosan is elindul a 15. Kortárs Művészeti Fesztivál.

A fesztiválba szinte minden évben belép egy-két új helyszín, gondoljunk csak a Museum Caféra, a Parabára vagy a Petőfi Kultúrtérre – idén a Basa utca 1. szám alatt található Igéző az újonc: a Szín-Tér Egyesület és a Szabad Színház otthona idén vízkeresztkor nyílt meg, és az új közösségi tér mára a Belváros szerves része lett. Az egyesület tevékenységét a kezdetektől támogatja városunk önkormányzata, működésük további garanciáját pedig az a közművelődési megállapodás adja, amelyet május 5-én írt alá Nagy Judit elnök és Cser-Palkovics András polgármester.

„Álom és csupa zsenge sóvárgás” Az „Álom és csupa zsenge sóvárgás” kortárs fotó- és divatperformansz természetesen a Szín-Tér Egyesület, valamint a Vasvári Színpad és a Zombori akusztik közreműködésével valósul meg. Az élő zenével kísért performansz elsődleges célja a női szépség művészi „keretezése”, fotóban, öltözködésben, stílusban. Hermán Fanni – eddig még sehol sem publikált – női szépséget „keretező” érzékeny légies fotóit, portréit rendhagyó módon, élő zenével, és mozgásszínházzal kísérve mutatják be.

A látványos, performansz jellegű program másik szála az öltözködés, a stílus, amely másként, más célok mentén „keretezi”, mutatja be, emeli ki ugyanazt a témát, a női szépséget. A műsor hangulati elemei költőiek, erre utal a cím is, amely Szabó Lőrinc Májusi orgonaszag című verséből vett idézet.

Rossz idő esetén a megnyitó és a performansz helyszíne az Igéző.