A mi utcánkban

Kiss László fotográfus fekete-fehér kisfilmes nyersanyagra készült képeiből nyílik kiállítás az Öreghegyi Közösségi Házban május 27-én, pénteken 18 órakor. A tárlatot Magyarits András címzetes igazgató ajánlja a közönség figyelmébe.

„Néhány kényszerű kitérővel nehezítve jutottam el az alkalmazott fotográfia műveléséhez. Lassan harminc éve szolgáltatok képet, néha mozgóképet, leginkább megrendelésre. A napi gyártás mellett ma leginkább az újabban analógnak nevezett fotográfia izgat, és ez a műfaj termel örömöt és néhány kedves képet is a számomra. ’67-es születésem okán végigjártam a do-it-yourself photographer utat és kényszerűségből képben vagyok az aktuális technikákkal és módszerekkel is” – írja magáról a kiállításhoz írt ajánlójában, ahol arra is kitér, hogy a napi – digitális – munkája mellett folytatott analóg fotózás során jól exponált filmet, odafigyelést, redukciót kíván létrehozni.

Kiss László kiállítása

Tavaly a Múzeumok Éjszakáján a műterme előtt berendezett szabadtéri műteremben ízelítőt adott a közönségnek arról, hogyan is készülnek az ilyen „hagyományos” képek, és kiállítást is rögtönzött belőlük.

Kiss László villámtárlata a Múzeumok Éjszakáján

Kiss László villámtárlata a Múzeumok Éjszakáján

Mint mondja, egyéni kiállításokkal ritkán áll közönség elé, ezért a fehérvári fotós társadalom is kíváncsian várja, milyen műveket láthat ezen a tárlaton, amely június 19-ig tekinthető meg, hétfőtől péntekig 08.00–20.00 óráig, és néha szombat–vasárnap is.

További információk a programajánlóban »

Kiss László

Kiss László