Duda Éva Társulat / Movein Mission: Breathe!

Mikor:
2016. június 5. 19:00 – 20:30
Hol:
Vörösmarty Színház, Kozák András Stúdió
Székesfehérvár
Fő utca 8.
Belépő:
900 Ft
Kategóriák:
Címkék:

Belépő: 900 Ft, jegyek a Fezen Pontban (Marosi Arnold utca 1.)  és előadás előtt a helyszínen, a színház művészbejárójánál kaphatók

Breathe

Az együttesvezető legújabb munkájában a szabadság iránti vágy, a korlátok elkerülése és önmagunk felfedése kap teret. A szabadság igénye és megfogalmazása minden ember számára egyedi és sajátos, de egyértelműen éltető erő, lételem. Mégis az odavezető út, a belső és külső korlátok legyőzése, valamint a lehetőségeket szabályozó fékek kioldása egyformán küzdelmes. A saját és fiktív élményekből kreált mű a szabad légzést és létezést hirdeti egy összeomlani látszó világban. Az alkotótól szokatlan módon az előadás eredendően improvizációkból született és formálódott végül egységes előadássá, mely egészében is egy free flow, egy áramlás, egy kitörő lélegzetvétel.

Breathe

Ingredients / hozzávalók:

Gyors mozgás, lassú mozgás, összetett kombináció, rövid csörte, szinkron mozgás, szinte futás, kérdések, csoportdinamika, partnering, őszinteség, rossz kísérlet, konvertálás, hosszú próba, adaptálás, kiborulás, simulás, harag, csábítás, távolságtartás, manipuláció, megértés, együttlét, figyelem, kíváncsiság, kutatás, törekvés, kudarc, félelem, sóhaj, légzés. Végül kompozíció.

Breathe

„Duda Éva a Breathe!-ben (…) izolált egyedek kommunikációs kísérleteit vizsgálja – konkrétan. Előadásának kompozícióját nem mozdulatokból, hanem gondolatokból építi fel. (…) Duda mindent ugyanolyan súllyal használ fel, mint a mozdulatot, annak érdekében, hogy a gondolatkonstrukcióját megjelenítse, sőt: értelmezhetővé tegye.”
– Kutszegi Csaba, www.tanckritika.hu

 Breathe

„Folyamatosan dúl a harc a szereplők izoláltságának a megszüntetéséért, a kommunikációs nehézségek áthidalásáért és a szabad létezés állapotáért.” – Antal Klaudia, www.szinhaz.net

 

Előadók/alkotók:
Csuzi Márton, Radóczi Lilla, Rusu Andor, Újvári Milán, Raubinek Lili

Zene: Nils Frahm, Kunert Péter
Fény: Kovácsovics Dávid
Jelmeztervező: Kiss Julcsi
Színpad és alpintechnika: Zoltai György
Kellék: Till András
Rendező munkatársa: Soós Attila
Produkciós asszisztens: Czveiber Barbara

Tér, koreográfia, rendezés: Duda Éva

Koprodukciós partner: Trafó Kortárs Művészetek Háza

Támogatók:
DNA, NKA, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata, Movein Stúdió

Fotó: Dömölky Dániel

Honlap: http://evaduda.net

Breathe