Napi archívum: 2017. május 9.

Not Targets – kérdések az áldozathibáztatásról

Mi lenne, ha minden bűncselekményről úgy beszélnénk, mint a szexuális erőszakról? – teszi fel a kérdést a Szekér Viktória Not targets című kiállítása, amely május 14-én, vasárnap 16 órakor egy kerekasztal-beszélgetéssel nyílik meg a Városi Képtárban.

Zászlódíszben a belváros

Ma kerültek helyükre a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szervezésében megrendezett művész-zászló kiállítás alkotásai a székesfehérvári Fő utcára, az Oskola utcába és a Városház térre.

HIÁTUS – Válogatás Garami Richárd életművéből

A 18. Kortárs Művészeti Fesztivál Garami Richárd emlékkiállításával nyílik meg május 12-én, pénteken 18 órakor a Pelikán Galériában. A Garami Richárd Alapítvány nevében Czinki Ferenc mond köszöntőt, a június 9-ig látogatható tárlatot St.Turba Tamás NETRAF-ügynök nyitja meg.

Indul a 18. Kortárs

Képzőművészeti kiállítások, zenei, színházi, irodalmi és filmes események szerepelnek a 18. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálatában. A helyszínek körbeölelik Székesfehérvár kulturális és közösségi intézményeinek tereit, udvarait: a május 12–20. között zajló eseménysorozat 22 helyszínen 38 féle programmal, összesen 55 produkcióval, közel kétszáz művész és alkotó közreműködésével várja az érdeklődőket.

„Magamtól lettem groteszk”

Sajátos humorú, lírai képvilág, játékosan groteszk figurák – Tóth József festményeiből performance keretében nyílik kiállítás az Igézőben, május 14-én, vasárnap 18 órakor.