Napi archívum: 2017. május 12.

Kőleves Garami Ricsi emlékére

A Hiátus című, Garami Richárd életművéből válogatott kiállítás megnyitójával nyílt meg a 18. Kortárs Művészeti Fesztivál a Pelikán Galéria előtt. Az eseményen megjelent népes közönséget Czinki Ferenc a Garami Richárd Alapítvány nevében köszöntve elmondta: az alapítvány célja Garami Richárd életművének feldolgozása mellett a mostanihoz hasonló kiállítások és közösségi akciók létrehozása.

Ember Juditra emlékezünk

Tíz éve hunyt el a tabutörő filmjeiről ismert Ember Judit Balázs Béla-díjas filmrendező. A Kortárs Művészeti Fesztivál filmes programjában egyetlen dokumentum-játékfilmjét, az 1978-ban készült a Fagyöngyöket vetítjük, május 17-én, szerdán 18 órától a Cinema City 10-es termében. Vetítés után a mozi vendége dr. Szekfü András filmtörténész.

Hagyomány a mában

Szebényi Hajnalka tűzzománc ékszereiből láthatnak válogatást az érdeklődők a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri tagkönyvtárában május 15-én, hétfőn 17 órakor nyíló kiállításán.

Ismét Filmmúzeum a Rendház Díszudvarában

Folytatódnak a Filmmúzeum programjai a Rendház Díszudvarában. Vasárnap este egy ’56-os, tragikus eseményen alapuló alkotást, Matúz Gábor Nincs kegyelem című filmjét mutatják be, jövő kedden pedig Vakler Lajos Szent István emlékek Rómában című dokumentumfilmje tárja fel az érdeklődőknek az első királyunkhoz kapcsolódó kultuszt az örök városban. Eső esetén a Csók István Képtárban lesznek a vetítések.