Napi archívum: 2017. május 15.

„Jól és még jobban dolgozni…”

A huszadik századi magyar képzőművészet méltatlanul elfeledett alakja, sajátosan különleges, magának való, zárkózott ember volt – így jellemezte Perei Zoltán grafikust Arató Antal címzetes igazgató a művész zeneszerzőkről készített portrémetszeteiből nyílt tárlat mai megnyitóján. A kiállítás június 3-ig látható a Vörösmarty Mihály Könyvtár zenei és számítógépes részlegében.

Kalocsai tűzzománcok

Szebényi Hajnalka tűzzománc ékszereiből Hagyomány a mában címmel látható kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában.

Blogból a filmvászonra

A Tékasztorik című romantikus vígjátékot vetíti a Barátság mozi május 18-án, csütörtökön 18 órától, vetítés után a mozi vendége a film főszereplője, Bihari Viktória, akinek Goldenblog-díjas blogjából a film készült. A belépés ingyenes, de jegyfoglalás szükséges.

Premier a Kortárson

Hubay Miklós Római karnevál című drámáját mutatja be a Szabad Színház május 18-án, csütörtökön 19 órától az Igézőben. A darabot Magony Imre rendezte, szereplői Törsök Márta, Magony Imre, Fertő László és Szabó Miklós.

Hétköznapi valóságcseppek

Tóth József festőművész játékosan groteszk alkotásaiból nyílt tárlat az Igézőben. A június 30-ig látogatható kiállítást a Szabad Színház társulatának performansza vezette be, Börcsök Enikő színművész, a Szabad Színház tiszteletbeli tagjának közreműködésével, a zenei aláfestést a Noémó zenekar szolgáltatta.