Rovat: Ajánlók

V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás

Változatos művészkönyvek

A Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében Konrad Korabiewski multimédia-művész performanszával, a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben pedig Susanne Padberg művészettörténész gondolataival nyílt meg az V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás Székesfehérváron. A két helyszínen megrendezett gazdag, több mint háromszáz alkotást felvonultató tárlat október 27-ig látogatható.

Mara Kinga tárlata

Hétköznapi dolgok

A fesztivál nulladik napján Mara Kinga alkotásaiból nyílt kiállítás a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A tárlatot és az alkotót Giró-Szász Krisztina művészeti menedzser mutatta be a jelenlévőknek.

kiss_anna_kep_nagy

SPOT

Kiss Anna képzőművész „pöttyös” képeiből nyílik kiállítás május 17-én, pénteken 17 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A június 16-ig látogatható tárlatot Pallag Zoltán szerző ajánlja a közönség figyelmébe.

Képzavarok - képzavarók

Képzavarok – Képzavarók

A Képzavarók című kiállítás valóban olyan lesz, amilyen még nem volt. Legalábbis Székesfehérváron biztosan nem. Művészek, művészettörténészek és múzeumpedagógusok rendeznek kortárs képzőművészeti kiállítást kifejezetten gyerekek, kisebb és nagyobb iskolások számára.

Végvári Beatrix tárlata

Azonos határok

Tapasztalati, szituációs, igaz vagy átélt valóságok a kockában, ahol tér csak jelzésszerű. Érzetek szintjén működő szituációk.

A nagy utazás

A nagy utazás

Író-olvasó találkozóval egybekötött kiállításmegnyitó helyszíne lesz az Aranybulla Könyvtár május 23-án, csütörtökön 10.30 órakor: Paulovkin Boglárka tervezőgrafikus munkáit Simonyi Cecília illusztrátor ajánlja a jelenlévők figyelmébe.

Mara Kinga: Játék

Mara Kinga festőművész tárlata

A 14. Kortárs Művészeti Fesztivál nulladik napján Mara Kinga festőművésznő kiállítását tekinthetik meg az érdeklődők Székesfehérváron, a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában.

A szélfagott

Ecset + irón

Az irodalom és a festészet átjárhatóságát mutatja be Jakatics-Szabó Veronika tárlata, amely irodalmi helyszínen, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában látható. A június 8-ig megtekinthető kiállítást Pinke Miklós képzőművész nyitja meg május 22-én, szerdán 17 órakor.