Rovat: Fókusz

V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás

Változatos művészkönyvek

A Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében Konrad Korabiewski multimédia-művész performanszával, a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben pedig Susanne Padberg művészettörténész gondolataival nyílt meg az V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás Székesfehérváron. A két helyszínen megrendezett gazdag, több mint háromszáz alkotást felvonultató tárlat október 27-ig látogatható.

kiss_anna_kep_nagy

SPOT

Kiss Anna képzőművész „pöttyös” képeiből nyílik kiállítás május 17-én, pénteken 17 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A június 16-ig látogatható tárlatot Pallag Zoltán szerző ajánlja a közönség figyelmébe.

Képzavarok - képzavarók

Képzavarok – Képzavarók

A Képzavarók című kiállítás valóban olyan lesz, amilyen még nem volt. Legalábbis Székesfehérváron biztosan nem. Művészek, művészettörténészek és múzeumpedagógusok rendeznek kortárs képzőművészeti kiállítást kifejezetten gyerekek, kisebb és nagyobb iskolások számára.

Végvári Beatrix tárlata

Azonos határok

Tapasztalati, szituációs, igaz vagy átélt valóságok a kockában, ahol tér csak jelzésszerű. Érzetek szintjén működő szituációk.

A szélfagott

Ecset + irón

Az irodalom és a festészet átjárhatóságát mutatja be Jakatics-Szabó Veronika tárlata, amely irodalmi helyszínen, a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában látható. A június 8-ig megtekinthető kiállítást Pinke Miklós képzőművész nyitja meg május 22-én, szerdán 17 órakor.