Rovat: Hírek

Az 55 éves társulat pünkösdkor ünnepelt

Alapításának 55. évfordulóját ünnepelte a Szabad Színház

A pünkösdi hétvégén ünnepelte alapításának 55. évfordulóját a székesfehérvári Szabad Színház. A színháztörténeti eseményt nagyszabású ősbemutatóval koronázta meg a társulat.

Jederman

Műsorváltozás

A Prospero Színkör közleménye szerint a május 24-én 20 órára tervezett előadásukat, Garaczi László Jederman című művéből készült produkciójuk bemutatóját előre nem látott, és elháríthatatlannak bizonyult okokból nem tudják megtartani.

Fesztiválnyitó

Elindult a fesztivál

Cser-Palkovics András megnyitójával és a Corpus Rézfúvós Quartet műsorával hivatalosan is elindult a 14. Kortárs Művészeti Fesztivál. A város polgármestere rövid köszöntőjében rámutatott arra, hogy ez a fesztivál a fehérváriaké, hiszen helyi intézmények szervezik, és zömmel helyi alkotók, művészek vesznek részt benne.

Hetedhét Játékfesztivál

Hetedhét Játékfesztivál

Hetedhét határra szóló játékfesztivállal lepi meg a fehérvári családokat a Hetedhét Játékmúzeum gyereknapra, a Kortárs Művészeti Fesztivál ideje alatt: május 25-én és 26-án változatos programokat rendeznek a Városház téren.

Pünkösdi virágálom

Ismét virágba öltözik Székesfehérvár

Városunkban immár hagyománya van a Pünkösdi virágálomnak, amely nevéhez hűen az egész Belváros arculatát megváltoztatja néhány napra azzal, hogy ötletes virágkompozíciókkal „öltözteti fel” a köztéri alkotásokat és több középület bejáratát. Május 17-én 16 helyszínt díszítenek a helyi virágkötők es a programhoz csatlakozott oktatási intézmények.

55 éves a Szabad Színház

55 éves a Szabad Színház

A fesztivál idején ünnepli fennállásának 55. évfordulóját a Szabad Színház: május 17-19. között előadásokkal, kiállításokkal mutatják be az egykor VIDEOTON Színpad néven alapított társulat múltját és jelenét A Szabadművelődés Házában.

Végvári Beatrix tárlata

Tárlatok a nulladik napon

A fesztivál hivatalosan ugyan csak csütörtökön kezdődik, ám két kiállítás már szerdán, a „nulladik napon” megnyílik: a Vörösmarty Teremben 17 órára várják a közönséget Végvári Beatrix kiállítására, a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában pedig 18 órakor tartják Mara Kinga kiállításának megnyitóját.

A Kortárs számokban

A Kortárs számokban

23 szervező, 22 helyszín, 33 féle program 38 alkalommal, összesen 48 produkció – így foglalhatók számokba a fesztivál eseményei.