Rovat: Kiállítások

V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás

Változatos művészkönyvek

A Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében Konrad Korabiewski multimédia-művész performanszával, a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben pedig Susanne Padberg művészettörténész gondolataival nyílt meg az V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás Székesfehérváron. A két helyszínen megrendezett gazdag, több mint háromszáz alkotást felvonultató tárlat október 27-ig látogatható.

V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás

Utcára kerülnek a művészkönyvek

Az V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítással párhuzamosan a Városház téren szabadtéri kiállítás formájában is megcsodálható lesz 14 művészkönyv, legalább képen, a fák körüli rácsokon.

Mara Kinga tárlata

Hétköznapi dolgok

A fesztivál nulladik napján Mara Kinga alkotásaiból nyílt kiállítás a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A tárlatot és az alkotót Giró-Szász Krisztina művészeti menedzser mutatta be a jelenlévőknek.

Végvári Beatrix tárlata

Tárlatok a nulladik napon

A fesztivál hivatalosan ugyan csak csütörtökön kezdődik, ám két kiállítás már szerdán, a „nulladik napon” megnyílik: a Vörösmarty Teremben 17 órára várják a közönséget Végvári Beatrix kiállítására, a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában pedig 18 órakor tartják Mara Kinga kiállításának megnyitóját.

kiss_anna_kep_nagy

SPOT

Kiss Anna képzőművész „pöttyös” képeiből nyílik kiállítás május 17-én, pénteken 17 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A június 16-ig látogatható tárlatot Pallag Zoltán szerző ajánlja a közönség figyelmébe.

Jam-Bory-vár

15. Jam-Bory-Vár

A Kortárs Művészeti Fesztivál legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik.

Képzavarok - képzavarók

Képzavarok – Képzavarók

A Képzavarók című kiállítás valóban olyan lesz, amilyen még nem volt. Legalábbis Székesfehérváron biztosan nem. Művészek, művészettörténészek és múzeumpedagógusok rendeznek kortárs képzőművészeti kiállítást kifejezetten gyerekek, kisebb és nagyobb iskolások számára.

Végvári Beatrix tárlata

Azonos határok

Tapasztalati, szituációs, igaz vagy átélt valóságok a kockában, ahol tér csak jelzésszerű. Érzetek szintjén működő szituációk.