Rovat: Színház

Új Magyar Képtár

Új Magyar­hangok Színház

Az Új magyarhangok-sorozat záróeseményére egy alkalmi színdarab készül, ami az Új Magyar Képtár termeire és képanyagára íródik az Akárki című 15. századi moralitás-játék alapján.

Az 55 éves társulat pünkösdkor ünnepelt

Alapításának 55. évfordulóját ünnepelte a Szabad Színház

A pünkösdi hétvégén ünnepelte alapításának 55. évfordulóját a székesfehérvári Szabad Színház. A színháztörténeti eseményt nagyszabású ősbemutatóval koronázta meg a társulat.

Jederman

Műsorváltozás

A Prospero Színkör közleménye szerint a május 24-én 20 órára tervezett előadásukat, Garaczi László Jederman című művéből készült produkciójuk bemutatóját előre nem látott, és elháríthatatlannak bizonyult okokból nem tudják megtartani.

Hétország fejedelmei

Hétország fejedelmei

Ősbemutatót tart ma este a Szabad Színház: Ujkéry Csaba és Nagy Judit Hétország fejedelmei című történelmi drámáját Nagy Judit rendezésében viszi színre a társulat.

Premierek a Kortárson

Premierek a Kortárson

Hagyományosan a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében mutatja be legújabb produkcióit a Szabad Színház. A társulat Újkéry Csaba – Nagy Judit Hétország fejedelmei című történelmi drámájával és Slawomir Mrožek Emigránsok című darabjával készül újdonságként az idei fesztiválra.

NépTáncSzínház

„NépTáncSzínház”

Zene, tánc, szerelem – az Alba Regia Táncegyüttes, valamint a Cimbaliband és a Fricska Táncegyüttes legújabb produkciói a Pelikán Kamaraszínház színpadán.

Hat szék

Hat szék

Három lány és három fiú. Számít ez? Hiszen most nem annyira a párkapcsolatokról van szó – bár felbukkannak párt kereső kutyák is. Tovább versek, jelenet-féleségek, furcsa töredékek maffiózókról, zombikról, haldokló hibiszkuszokról. És hogy jön ide Perszephoné…?

Alice Kódországban

Alice Kódországban

Ladik Katalin költő, performer, színésznő, képzőművész multimediális performansza az idei fesztivál egyik különleges eseménye. A produkciót május 24-én, pénteken 18 órától láthatja a közönség a Vörösmarty Színház Stúdiószínpadán.