HHH Angyalok kara

Az Utcaszínházi Alkotóközösség vendégelőadása
Mikor:
2017. május 13. 19:00 – 21:00
Hol:
Pelikán Kamaraszínház
Székesfehérvár
Kossuth u. 15.
Belépő:
1.600 Ft
Szervező:
Vörösmarty SzínházEsemény/szervező honlapja
Kategóriák:

Vörösmarty SzínházSzervező: Vörösmarty Színház
Honlap: www.vorosmartyszinhaz.hu, www.utcaszak.hu
Időtartam: kb. 2 óra
Belépő: 1.600 Ft

 

A Halmozottan Hátrányos Helyzetű Angyalok Kara az állami gondoskodásba kerülő fiatalkorú prostituáltakat és csecsemő gyerekeiket jelenti. A darab középpontjában a kiskorú Anasztázia és gyermeke áll. Bari Jutka, a darab író-dramaturgja prostitúcióból élő anyákkal készített interjúkat, többségében Észak-magyarországi kistelepüléseken. Az összegyűlt anyagból Simon Balázs rendezővel és az Utcaszínházi Alkotóközösség társulatával két éven át Te vagy a király címen részvételi színházi programokat valósítottak meg az érintett közösségekkel. A HHH Angyalok Kara, mint önálló művészi produkció sűrű esszenciáját mutatja be mindazon impulzusnak, találkozásnak, történetnek, vágynak, amely a szerzőt és a társulatot a produkció megalkotására késztette. A kétórás előadás, miközben bemutatja a lányanya egyre szürreálisabb kalandjait, felfed egy szélesebb kérdést is: módunkban áll-e változtatni meghatározott sorsunkon, és ha igen, minek hatására lennénk képesek ezt megtenni?

Szereplők: Dobra Mara, Fazakas Júlia, Táncos Adrienn, Boros Ádám, Rábavölgyi Tamás, Simó Krisztián, Várnai Balázs
Zene: Bernáth Atom Tamás
Rendező: Simon Balázs

2020. A Nemzeti Demográfiai és Reproduktív-egészségfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkárságán az a döntés született, hogy bár még az ehhez szükséges törvényi háttér hiányzik, a drasztikus népességfogyás ellensúlyozására, minden mélyszegénységben élő leányanyát felvesznek egy nyilvántartásba. A cél, hogy a magzatot lehetőség szerint már a prenatális ártalmaktól is megóvják. Legjobb az lenne, ha már jóval a szülés előtt kényelmes anyaotthonokba kerülnének a lányok, ahol alapítványok közvetítésével, a nevelőszülők megismerkedhetnek a várandós kismamával.

Arról, hogy a nyilvánosságra kerülő törvénysértések komoly tiltakozási hullámot váltanak ki mind a fajvédő, mind a roma kisebbségi szervezetek körében, a Tarnaménesen élő Anasztázia és hat hónapos csecsemője, Csongor mit sem tud…

Halmozottan hátrányos helyzetű angyalok kara

Van, ahol brutális, de mindig ironikus és játékos.

Posted by Utcaszínházi Alkotóközösség on Monday, December 12, 2016