„POSZT”

Pék Eszter Anna kiállítása és Gál Csaba azonos című kötetének bemutatója
Mikor:
2017. május 11. 17:00
Hol:
Aranybulla Könyvtár
Szervező:
Aranybulla Könyvtár Alapítvány
Kategóriák:

Aranybulla Könyvtár

Megnyitó: 2017. május 11., csütörtök 17 óra
Köszöntőt mond:
Csiszárné Mahler Mónika igazgató
Megnyitja:
László Zsolt költő
Megtekinthető:
2017. június 16-ig
Nyitvatartás:
hétfő-péntek 10-17.30 óráig
Honlap:
aranybulla.gstudio.hu

A székesfehérvári Pék Eszter Anna Szegeden végzett a Juhász Gyula Tanárképző Főiskolán 1991-ben matematika-rajz szakon, majd 2011-ben a Szegedi Egyetemen vett részt mesterképzésben vizuális és környezetkultúra szakon. Középiskolás korától rajzol, Ballagó Imre, Szegedi Zoltán és Pinke Miklós voltak a mesterei, főiskolai évei alatt Holler Lászlótól és Szuromi Páltól tanult.

„A képzőművészet szeretetét kétségtelenül a családomból is hoztam, anyai nagyapám falusi tanítóként maga is festett, több táblakép mellett a mecsekpölöskei templom oltárképe őrzi a keze nyomát.”

Az elmúlt évtizedekben főként tusrajzokat és akvarelleket, borítókat készített, versesköteteket illusztrált. Több egyéni és csoportos tárlaton szerepeltek munkái Székesfehérváron és Budapesten.

 

Gál Csaba Sándor eredetileg kecskeméti, jelenleg Fehérváron él. Versei a Szegedi Egyetem című hetilapban jelentek meg először, 1993-tól a Fejér Megyei Hírlapban, az Árgusban, a Bástya antológiákban és más irodalmi folyóiratokban publikált.

„Régóta foglalkozom irodalommal, mint olvasó, a költészet kamaszkoromban ragadott meg, akkor leginkább Ady, Vajda János, Tóth Árpád, Rimbaud, Baudelaire, Apollinaire és Jacques Prévert versein keresztül. Egyéves sorkatonáskodásom ideje alatt egy kisméretű József Attila-kötet lapult a zubbonyzsebemben, amikor csak lehetőség adódott rá, azt olvastam.”

Kötetei: Előhívás (2009), Az alászállás éve (2012), Magasabb szempont (2012). A legutóbbi, Poszt című kötete 2016-ban a Vörösmarty Társaság kiadásában, felesége illusztrációival látott napvilágot. A versírás mellett zenéléssel, zeneszerzéssel is foglalkozik, CD-je jelent meg 2008-ban.

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg Pék Eszter Anna grafikus, művésztanár Poszt című kiállítása az Aranybulla Könyvtárban….

Posted by Kortárs Művészeti Fesztivál on Thursday, May 11, 2017