Pukedli – Hajsza

Két egyfelvonásos táncjáték
Mikor:
2017. május 17. 19:00 – 20:30
Hol:
Vörösmarty Színház
Székesfehérvár
Fő utca 8.
Belépő:
1.600 Ft
Szervező:
Vörösmarty SzínházEsemény/szervező honlapja
Kategóriák:
Címkék:

Vörösmarty Színház
Szervező: Vörösmarty Színház
Helyszín: Vörösmarty Színház művésztársalgó, Kozák András Stúdió (Fő utca 8.)
Időtartam: 50 perc, illetve 35 perc
Belépő: 1.600 Ft
Honlap: www.vorosmartyszinhaz.hu

Blaskó Borbála két örök érvényű alkotást választott, hogy újragondolva, egyéni megfogalmazásban mutathassa fel az értékről, mint fogalomról alkotott gondolatait. Botticelli Vénusz születése című festménye és Ravel Bolerójának zenei anyaga ihlette mondanivalóját. Ebben a születés, a beteljesedés és az elmúlás is benne van a maga asszociációkra alkalmas lehetőségeivel, az értékes és értéktelen szembeállításával. A Hajsza a Boleró parafrázisa, az időhiánnyal való viaskodást jelenti, az értékek elherdálását, a felületes napi csillogást és az élvezetek hajszolását.

Szereplők: Lábodi Ádám, Blaskó Borbála, Gál Horváth Bernadett, Kertész Júlia, Szirmai Irén, Vida Emőke, Pásztor Richárd
Koreográfus-rendező: Blaskó Borbála

 

Pukedli Yvonne hercegnő története nyomán készült. Adott egy formalista világ pontosan behatárolt rendszerekkel, viselkedési sémákkal, kódolt gondolatokkal, ideákkal. Funkcionál. De nincs benne lényeg! Adott egy Yvonne nevű lény. Aki szabad. Viszont ebben a világban nem funkcionál! De van benne valami lényegi.

Szólista: Kertész Júlia
Táncolják: Gál Horváth Bernadett, Szirmai Irén, Vida Emőke, Blaskó Borbála, Gál Gergely, Lábodi Ádám, Pásztor Richárd, Rovó Tamás
Koreográfus-rendező: Blaskó Borbála