Lemezbemutató koncert Mózes Tamarával

Egy hete a Londoni Magyar Kulturális Központban koncertezett, május 17-én, szerdán 18.30 órakor pedig a Hermann László zeneiskola nagytermében mutatja be új szólóalbumát a zongorista-énekesnő, Mózes Tamara.

A tehetséges, fiatal muzsikus Magyarországon egyedi műsorral képviseli a jazz-zenészek fiatal generációját, önmagát zongorán kísérve jazzsztenderdeket és saját számokat ad elő, sok improvizációval. Műsoraiban a jazz, a sanzon, illetve a rögtönzött és komponált zenék világa egyaránt jelen van. Előadásával a közönséget intenzív érzelmi és intellektuális utazásra hívja.  „A zongorista-énekesnő azt a fajta amerikai sanzon- vagy előadói iskolát hozza teljes természetességgel, amellyel Magyarországon senki sem próbálkozott még” – írta róla a fidelio.hu.

A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 2007-ben átvett zongoradiplomája után Mózes Tamara Párizsban, a Conservatoire Régional jazzének- és improvizáció szakán tanult. Jelenleg Belgiumban a Royal Conservatory of Antwerp jazz-mesterképzésén vesz részt. A zongorista-énekesnő 2011-ben a Francia Állam ösztöndíjasa, 2015-ben a Magyar Állam Lakatos Ablakos jazz-ösztöndíjasa volt. Első lemeze 2010-ben In Spring, a második 2014-ben Album of the Ear címmel jelent meg.

A legújabb, Moozing című szólóalbumát (ének-zongora, zeneszerzés) 2017 elején a francia Yolk Records adta ki. „Ez a harmadik lemezem, és az első olyan album, amely teljesen szóló, és amelyen csak a saját dalaim szerepelnek. Az eddigi legszemélyesebb anyagom. Azt a világot szeretném bemutatni vele, ami zongorista-énekesnőként és dalszerzőként vagyok, és amit élő koncerteken is előadok” – jellemezte legújabb lemezét az énekesnő egy nemrégiben megjelent interjúban. „A célom ugyanaz vele, mint ami az egész zenészlétemmel, hogy közvetíteni tudjak egy olyan zenei világot, amit a sajátomnak érzek, és amivel örömet tudok szerezni az embereknek. A lemez a francia Yolk Records gondozásában jelenik meg, így reményeim szerint mind a hazai, mind pedig a nemzetközi közönségnek be tudok mutatkozni általa.”

A koncert a programajánlóban »