Bajdázó

A börzsönyi zenét játszó Bajdázó ad koncertet május 16-án 20 órától a Székesfehérvári Egyházmegyei Múzeum udvarán.

„Ének, gitár, furulya, kanna, cin, hangszőnyeg. A hóesés, mint hangszer. Börzsönyizene. Zenebörzsöny”

„A banda az elektronikus hangzásvilágot és a kortárs rockzenét elegyíti a népzenei hatásokkal. Gugyella Zoltán, Győrffy Ákos, Kas Bence és Mile Zsigmond egy természet közeli látomást tár elénk, amelyben a Börzsöny zenei tájrajzán keresztül juthat szóhoz a szerelem, az otthon és a táj szeretete, és nagy adag pszichedélia is. A Bajdázó Északközép-Magyarországról, a Dunakanyar és a Börzsöny vidékéről mutat fel az amerikai freak folk mozgalomhoz hasonló zenét, és ez jó. Elsőre ez a vonal ugrik be, de ezzel sem tudunk meg sokat a zene alakjáról. (…) Hiába a koncepció hasonlósága – folk, gitár, progresszív elemek – a magyar hagyományból táplálkozó börzsönyizene teljesen máshogy fog szólni.”

bajdazo

„Honlapjukról minden zenéjük letölthető – leginkább a 2011-es Lekapcsolom a villanyt a fejemben albumot érdemes meghallgatni, ez egyértelműen az eddigi leginkább kész, legérettebb alkotásuk. A lemez névadó trekkje az első és egyben a legerősebb szám. Otthon, szabadság, illatok és tájak. „Illatokat megtagadni de nehéz/Rántott hús és bodzavirág az ebéd”. Tökéletes képek, tökéletes hangulat.”

(forrás: http://www.quart.hu/quart/ingyenzene/20121015-bajdazo-amerre-fut-lemezpremier.html; http://mandiner.blog.hu/2011/12/01/rantotthus_es_bodzavirag_ebedre)

A Bajdázó tagjai:
Mile Zsigmond – ének, gitár
Győrffy Ákos – hangszőnyeg, looper
Gugyella Zoltán – basszusgitár
Kas Bence – ütőhangszerek

Honlap: http://www.unknownartists.hu/bajdazo/

Letölthető zene: http://www.unknownartists.hu/bajdazo/zene.php

SZEM_logo_200