• V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás
   

  Változatos művészkönyvek

  A Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében Konrad Korabiewski multimédia-művész performanszával, a Városi Képtár – Deák G...
 • kiss_anna_kep_nagy
   

  SPOT

  Kiss Anna képzőművész „pöttyös” képeiből nyílik kiállítás május 17-én, pénteken 17 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban. A j...
 • Képzavarok - képzavarók
   

  Képzavarok – Képzavarók

  A Képzavarók című kiállítás valóban olyan lesz, amilyen még nem volt. Legalábbis Székesfehérváron biztosan nem. Művészek, művészettö...
 • Végvári Beatrix tárlata
   

  Azonos határok

  Tapasztalati, szituációs, igaz vagy átélt valóságok a kockában, ahol tér csak jelzésszerű. Érzetek szintjén működő szituációk.
 • A szélfagott
   

  Ecset + irón

  Az irodalom és a festészet átjárhatóságát mutatja be Jakatics-Szabó Veronika tárlata, amely irodalmi helyszínen, a Vörösmarty Mihály Kön...
Új Magyar Képtár

Új Magyar­hangok Színház

Az Új magyarhangok-sorozat záróeseményére egy alkalmi színdarab készül, ami az Új Magyar Képtár termeire és képanyagára íródik az Akárki című 15. századi moralitás-játék alapján.

Az 55 éves társulat pünkösdkor ünnepelt

Alapításának 55. évfordulóját ünnepelte a Szabad Színház

A pünkösdi hétvégén ünnepelte alapításának 55. évfordulóját a székesfehérvári Szabad Színház. A színháztörténeti eseményt nagyszabású ősbemutatóval koronázta meg a társulat.

V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás

Változatos művészkönyvek

A Szent István Király Múzeum Megyeház utcai épületében Konrad Korabiewski multimédia-művész performanszával, a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben pedig Susanne Padberg művészettörténész gondolataival nyílt meg az V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás Székesfehérváron. A két helyszínen megrendezett gazdag, több mint háromszáz alkotást felvonultató tárlat október 27-ig látogatható.

Jederman

Műsorváltozás

A Prospero Színkör közleménye szerint a május 24-én 20 órára tervezett előadásukat, Garaczi László Jederman című művéből készült produkciójuk bemutatóját előre nem látott, és elháríthatatlannak bizonyult okokból nem tudják megtartani.

Hétország fejedelmei

Hétország fejedelmei

Ősbemutatót tart ma este a Szabad Színház: Ujkéry Csaba és Nagy Judit Hétország fejedelmei című történelmi drámáját Nagy Judit rendezésében viszi színre a társulat.

V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítás

Utcára kerülnek a művészkönyvek

Az V. Nemzetközi Művészkönyv-kiállítással párhuzamosan a Városház téren szabadtéri kiállítás formájában is megcsodálható lesz 14 művészkönyv, legalább képen, a fák körüli rácsokon.

Fesztiválnyitó

Elindult a fesztivál

Cser-Palkovics András megnyitójával és a Corpus Rézfúvós Quartet műsorával hivatalosan is elindult a 14. Kortárs Művészeti Fesztivál. A város polgármestere rövid köszöntőjében rámutatott arra, hogy ez a fesztivál a fehérváriaké, hiszen helyi intézmények szervezik, és zömmel helyi alkotók, művészek vesznek részt benne.

Mara Kinga tárlata

Hétköznapi dolgok

A fesztivál nulladik napján Mara Kinga alkotásaiból nyílt kiállítás a Vörösmarty Színház Forrás Galériájában. A tárlatot és az alkotót Giró-Szász Krisztina művészeti menedzser mutatta be a jelenlévőknek.