Improvizációs színház

A Prospero Színkör Stílus- és helyzetgyakorlatok című produkciója kétszer, két helyszínen is látható lesz a fesztiválon – és természetesen mindkettő más lesz, hiszen épp ez az improvizációs színház lényege.

Stílus- és helyzetgyakorlatok

Az improvizációs színházban semmi sem rögzített előre, nincs megírt darab vagy szövegkönyv, nincsenek előre kitalált szerepek. A társulat a közönség által az adott pillanatban megadott helyzetekre, figurákra, szövegekre rögtönöz jeleneteket. Ebben a színészek csak a fantáziájukra, találékonyságukra hagyatkozhatnak.

A játékvezető segíti a közönség bevonását a játékba. Ő az, aki kérdéseket feltéve, ötleteket adva, közvetít a nézők és a szereplők között. Nem szokásos színházi produkció tehát ez; a keletkezés folyamatában láthatja a néző azt, aminek máskor csak a végeredményével szokott találkozni – minden a helyszínen születik, minden csak „itt és most” történik, minden előadás megismételhetetlen.

Játékosok: Gerencsér Gerda; Kós Mátyás; Krizsák István; Kurucz Flóra; Mészáros Anett; Roboz Csaba Roland; Szabó-Lukoczki Ágnes; Tóth Tímea; Gombó Viola Lotti

Játékvezető: Horváth Gergely

Május 23., csütörtök 18.30, Museum Café »

Május 25., szombat 20 óra, Bory-vár »