Jövőképtelen

Merre tart az ország és merre tartsunk mi? Van-e esélyünk itthon boldogulni, vagy kezdhetjük pakolni a cekkerünket? Transzparens revüszínház 60 percben – fiatal magyarok Magyarországról és benne önmagukról a Transzparens Csoport Jövőképtelen című előadásában, a Paraba KafkaBeat Kocsmaszínházában május 17-én, pénteken 20 órától.

Jövőképtelen - Fotó: Fürtös Gábor
Fotó: Fürtös Gábor

Szereplők: Ádám Rebeka, Balázs Krisztián, Barta Ágnes, Csíki Virág, Firnigel Kristóf, Frech’ Lívia, Frindt Judit, Horváth Holi, Jókuti Fruzsina, Kele Viktória, Kőszegi Mária, Magyar Gyuri, Molnár Zsófia, Török Sára

Írta: Transzparens Csoport, Perényi Balázs, Somogyi Tamás

Rendezte: Perényi Balázs, Somogyi Tamás

2012. január 28. óta műsoron.

„Lendületes, szókimondó és szatirikus.”

(Várnagyi Éva, hvg.hu)

 

„Sokkolt az előadás. Vagy inkább szíven ütött. Megrázott, hogy azok a diákok, akiket egyébként jól ismerek, akiket éveken át tanítottam, milyen végtelenül kilátástalannak látják a sorsukat ebben az országban. Szinte fájt az őszinteségük.”

(Beck Zsuzsanna, a budapesti Vörösmarty Mihály Gimnázium igazgatója)

 

„Aki látta a Jövőképtelent, megértette, hogy az érettségiző generáció dühe és kétségbeesése nem színjáték. Még akkor sem, ha profin adják elő.”

(Tóth Ákos, Népszabadság)

 

„A Jövőképtelen kétségbeesett, de nem dühös előadás. (…) Voltaképp érthetetlen, hogy ezek a fiatalok miért szeretik még mindig ennyire a hazájukat.”

(Urfi Péter, Magyar Narancs)

 

„Igazán mai, friss, ropogós dolgokat citálnak a színpadra: homofóbiát, gárdisták vonulását, emigrációt, egyetem-, kórházbezárásokat, a pénz könyörtelen hatalmát, a dilettantizmus tombolását…”

(Válik István, Magyar Szín-Játékos Szövetség)

 

„Milyen az a tizenéves fiatalok játszotta színház, amelytől az aktuális hatalom ennyire retteg? Őszinte. Felkavaró. Kérdező. Kételkedő. Gondolatébresztő. Kritikus. Katartikus. Szemtelen.”

(Koltai Tamás, Élet és Irodalom)

 

„Ez egy optimista előadás, mert a diákoknak kedvük és erejük van így megfogalmazni ezt a problémát. Ezután optimistábban tudunk körülnézni a világban.”

(Perényi Balázs, rendező)

 

További részletek a programajánlóban »