Napvilág, holdvilág

Fehérvári fesztivál egy ideje elképzelhetetlen a Zombori zenekar fellépése nélkül: május 25-én, szombaton 19 órától a „Napvilág, holdvilág” című lemezüket is bemutatják a 15. Jam-Bory-Vár keretében, a Bory-vár 100 oszlopos udvarán, vendégzenészek közreműködésével.

Zombori

„Zenekarunk 2008 óta működik, nevét egy székesfehérvári buszmegálló után kapta” – írják bemutatkozásukban. Stílusuk a „friss–folk”, amely a magyar, elsősorban moldvai népdalok hagyományain kívül magában hordozza a tagok egyéniségének, zenei ízlésének sokrétűségét is. A népzenében általánosan megszokott, tradicionális hangszerekmellett jól megférnek az elektronikusan életre keltett társaik is, mint például a billentyűk vagy a basszusgitár.

„Célunk, hogy a velünk egykorú fiatalok is ráérezzenek a dalaink által arra, hogy a zene népi gyökerein keresztül is milyen gazdag skáláját élhetik át az érzéseknek a keserédes búsongástól egészen a fékevesztett csintalankodásig. A koncerten bemutatjuk frissen készült kislemezünket, amiben vendégművészek is a segítségünkre lesznek: Závada Péter és Süveg Márk (Saiid) – az A.K.K.E.Z.D.E.T. P.H.I.A.I. tagjai –, valamint Zentai Márk.”

Részletek a programajánlóban »