„NépTáncSzínház”

Zene, tánc, szerelem – az Alba Regia Táncegyüttes, valamint a Cimbaliband és a Fricska Táncegyüttes mutatja be legújabb produkcióit a Pelikán Kamaraszínház színpadán május 17-én, pénteken 19 órakor.

A műsor első részében Majoros Róbert Lélektársak című koreográfiáját láthatja a közönség, az Alba Regia Táncegyüttes előadásában. A produkció vezérfonala Müller Péter Örömkönyv című művében keresendő, melyben az író mesél szerelemről, családról, életről, mámorról, párkapcsolatokról, az emberi lélek és az angyalok titkairól. Eme gondolatok és bölcsességek inspirálták Majoros Róbert koreográfust, hogy az öt tételből álló összeállításban a férfi és nő kapcsolatának „rejtelmeit” a magyar táncfolklór páros táncainak sokszínűségével hozza felszínre.

_IMG_3087_k

Zene, tánc, szerelem, multikulturalizmus… – mindezt jelenti a Szívtánc, a Cimbaliband új lemeze és produkciója egyben, melyet a Fonó Budai zeneházban mutattak be tavaly télen, a Fricska Táncegyüttessel kiegészülve – ez látható a műsor második részében. Az előadás – mind a korongon hallható zene, mind a táncjáték terén – a virtuozitást helyezi előtérbe. A magyar népzene és néptánc mellett párhuzamosan megjelennek a környező népek kultúr-remekjei, valamint kortárs zenei- és táncelemek is.

A Szívtánc rendhagyó elektromos hangszerekkel megspékelt hangzása ihlette meg a Fricska táncegyüttest, akik mondhatni „táncba öntötték a zenét”, így a néző előtt nemcsak dalban, hanem színpadi tánckoreográfiában is megelevenedik, hogy hogyan csapják a szelet szívük hölgyének az azeri fiatalok, az igazi magyar legények, a máramarosi hegyi népek, a balkán tüzes férfiúi, akik egy forró hangulatú new orleans-i swing party-n is megállják a helyüket…

Részletek a programajánlóban »