Triók estje

Az Ágoston – Benkő – Bágyi Trió és a Geröly Tamás Trió játszik május 17-én, pénteken 20.30 órától a Petőfi Kultúrtérben.

Ágoston – Benkő – Bágyi Trió

Az Ágoston – Benkő – Bágyi Trió tagjai a magyar kortárs – improvizatív zenei élet elismert képviselői. Ágoston Béla zeneközelítő, fő hangszere a szaxofon mellett szinte megszámlálhatatlan mennyiségű instrumentumon játszik. Kétség kívül a hazai avantgarde zenei színtér legkreatívabb muzsikusa, aki saját formációi mellet szívesen veti bele magát ritka zenei kalandokba. Benkő Róbert energikus bőgőzése túl a hatvanon mit sem veszített erejéből, ma ugyanúgy játszik, mint annak idején a Masina Jazz Csoportban vagy a régi Dresch Kvartettben. Bágyi Balázs mára az egyik leginkább elismert jazz dobos Magyarországon. Sokoldalú, nyitott zenész, aki saját projektjei mellett vállalja el a különböző zenei világokhoz tartozó izgalmas felkéréseket.

 

Geröly Tamás Trió

Geröly Tamás a magyar avantgarde-jazz dobolás bölcs nagy öregje. Nevét a hazai közönség többek között a régi Dresch Kvartettből, vagy a Grencsó István vezette Masina Jazz Csoportból ismerheti. A budapesti Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola Jazztanszakának tanára mostanság a huszonéves nemzedék titánjaival zenél. A formációban Kováts Gergő szaxofonokon, Ajtai Péter pedig nagybőgőn játszik.

petofi_logo