Premierek a Kortárson

Hagyományosan a Kortárs Művészeti Fesztivál keretében mutatja be legújabb produkcióit a  Szabad Színház: a társulat Ujkéry Csaba – Nagy Judit Hétország fejedelmei című történelmi drámájával és Sławomir Mrožek Emigránsok című darabjával készül újdonságként az idei fesztiválra.

Premierek a Kortárson

Szent István városának 2013-as emlékévében aktuális a magyar államalapítás koráról kicsit másképp, a „kulisszák mögé nézve” beszélni. A Hétország fejedelmei kortárs szerzők műve, és a korszak valódi története mellett új szempontok megismerését is lehetővé teszi, evvel segítve abban, hogy szívükbe zárjuk a magyar történelem – városunk számára nagyon is fontos – sőt, sorsdöntő korszakának kimagasló alakjait. A darabot május 18-án, szombaton 19 órakor mutatja be a Szabad Színház a fesztivál új helyszínén, a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola aulájában, és 22-én, szerdán ismét műsorra tűzik A Szabadművelődés Házában; a belépés ingyenes.

Mrožek az Emigránsokban egy ma nagyon is aktuális, nehéz témát boncolgat: két, – saját döntése révén – emigrációban élő fiatal férfi életébe, vágyaiba enged bepillantást. Bár a két embert a körülmények és pénztelenség kényszeríti össze, céljaik nagyon is különbözőek: a munkás haza akar menni, és otthon majd „a jómódút” játszani, amikor elég pénzt gyűjtött már össze. Ezzel szemben az értelmiségi nyugalomra, és talán írói karrierre vágyik. A darabot május 17-én, pénteken és 26-án, vasárnap 19 órakor A Szabadművelődés Házában mutatja be a Szabad Színház, a belépés díjtalan.

További színházi események a fesztiválon »