Az idei fesztivál zenei kínálata

Az idei fesztiválnak is kitűnő a zenei felhozatala: megszokott és új helyszíneinken egyaránt rangos előadók lépnek színpadra.

A kínálatban friss trió éppúgy helyet kap, mint a helyi (PSS), hazai (ef.Zámbó HDB), nemzetközi (W.H.), vagy kísérleti (Moire) kortárs komoly- (Vasvári Tamás) zenei világban már jól ismert nevek.

Maga a fesztivál is koncerttel indul, hiszen a Pelikán Udvarban rendezett megnyitón az ef.Zámbó Happy Dead Band szürrealisztikus szövegvilágú eklektikus könnyűzenei koncertjén vehetünk részt. A fesztivál záróeseményén, a Jam-Bory-váron pedig több (GEO, Both Miklós stb.) zenei fellépést is meghallgathatunk.

 
A kínálat:

június 3-án, pénteken 18 órakor: ef.Zámbó Happy Dead Band (Pelikán Udvar)
június 3-án, pénteken 20 órakor: W.H. – Shakespeare’s Sonnets & Songs (Pelikán Kamaraszínház)
június 6-án, hétfőn 18 órakor: NARTcore a Luna-esten (Szent István Király Múzeum, Országzászló téri épület)
június 8-án, szerdán 11 órakor: Jazzjátszótér (Szent István Király Múzeum, Országzászló téri épület)
június 8-án, szerdán 19.30-kor: Dés András Trió (Pelikán Udvar; esőhelyszín: Pelikán Kamaraszínház)
június 9-én, csütörtökön 18 órakor: Vasvári Tamás zongoraművész koncertje (Hermann László Zeneiskola)
június 10-én, pénteken 20 órakor: Penguin Sound System – utcazene (Tinta bistro)
június 11-én, szombaton 16 órától: Jam-Bory-vár, benne: 18.10: GEO-koncert; 19.30: Sunrice Circus-koncert; 20.50: Both Miklós és zenésztársai (mindez a Százoszlopos udvarban); az egri Popméter az Elefántos udvarban és a MOIRE „elektro zen kert”-je a Napsugárkertben. (Bory-vár)

GEO

 
Azoknak, akik nem csak zenét hallgatnának, hanem egy zenetörténész vetítéssel egybekötött előadását is, ajánljuk Ujházi János Hol a zene c. előadását, melynek témája a filmzene mint műfaj, június 4-én, szombaton 15.30-kor a Városi képtár – Deák Gyűjtemény Freskós szalonjában.