Rovat: Kiállítások

Selfie

Fehérváron a vándorló szelfik

A Szabadművelődés Háza aulájában nyílt meg Tóth Tamás Sándor Selfie című vándor-fotókiállítása. A június 16-ig látható fotókiállítás olyan társadalmi problémákra mutat rá, melyekről sok esetben (akarva vagy akaratlanul) nem veszünk tudomást.

A ROMANI DESIGN 2016. április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon mutatta be az 1956-os forradalom roma hőseinek emlékkollekcióját, amelynek darabjai szerepelnek a kiállításon

Selfie- és pólókiállítás

Két tárlat is nyílik június 9-én, csütörtökön 17 órakor A Szabadművelődés Házában.

A Jam-Bory-Vár zárja a fesztivált

Eklektikus fesztiválzáró kisfesztivál

A Kortárs Művészeti Fesztivál legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat betöltő összművészeti piknik.

10422564_10203780172695106_8024765238298227484_n

Tinta-est

Czinki Ferenc beszélget Totth Benedekkel, majd a közönség figyelmébe ajánlja a XI. Budaörsi Művésztelep (2014) alkotógárdájának kiállítását, ezt követően audiovizuális est. Mindez június 10-én, pénteken 19 órától a Tinta bistro rendezvényén.

A kiűzetés a para

A kiűzetés a para

Borsos Lőrinc fiktív képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Aranybulla Könyvtárban. Borsos János és Lőrinc Lilla két éve készülő paradicsomi témájú sorozatának most kiállított darabjait Pallag Zoltán író ajánlotta a közönség figyelmébe.

Gőzhajtású pendrive

Gőzhajtású pendrive

Fehér Csaba ötvös-aranyműves alkotásaiból „A gyűrűtől a pendrájvig” címmel nyílt tárlat a VMK Széna téri Tagkönyvtárában. Az igényes, művészi színvonalú dísz-, ajándék- és használati tárgyakat, az egyedi tervezésű ötvösmunkákat és magát az alkotót pályatársa, kollégája, Berta József fafaragó ajánlotta a közönség figyelmébe.

Tárgyalkotó premier

Tárgyalkotó premier

Lipóczki Ákos egyetemi docens nyitja meg június 2-án, csütörtökön 18 órakor a MOME Tárgyalkotó Tanszék hallgatóinak munkáiból szemezgető, június 16-ig a Köfém Oktatási és Közművelődési Központban megtekinthető tárlatot.

Paradise Lost triptichon (2014)

Paradise Lost

Borsos Lőrinc fiktív képzőművész tárlatát Pallag Zoltán költő ajánlja a közönség figyelmébe június 2-án, csütörtökön 17 órakor az Aranybulla Könyvtárban. A 2014 óta készülő festménysorozat június 30-áig látogatható.

Móser Zoltán: Római út

Együttható képek

Június 17-éig tekinthető meg a Vörösmarty Teremben Móser Zoltán fotóművész tárlata. A kötetbemutatóval egybekötött kiállítást Filep Sándor festőművész nyitja meg június 1-jén, szerdán 17 órakor.