Havi archívum: 2016. május

Gőzhajtású pendrive

Gőzhajtású pendrive

Fehér Csaba ötvös-aranyműves alkotásaiból „A gyűrűtől a pendrájvig” címmel nyílt tárlat a VMK Széna téri Tagkönyvtárában. Az igényes, művészi színvonalú dísz-, ajándék- és használati tárgyakat, az egyedi tervezésű ötvösmunkákat és magát az alkotót pályatársa, kollégája, Berta József fafaragó ajánlotta a közönség figyelmébe.

Tárgyalkotó premier

Tárgyalkotó premier

Lipóczki Ákos egyetemi docens nyitja meg június 2-án, csütörtökön 18 órakor a MOME Tárgyalkotó Tanszék hallgatóinak munkáiból szemezgető, június 16-ig a Köfém Oktatási és Közművelődési Központban megtekinthető tárlatot.

Paradise Lost triptichon (2014)

Paradise Lost

Borsos Lőrinc fiktív képzőművész tárlatát Pallag Zoltán költő ajánlja a közönség figyelmébe június 2-án, csütörtökön 17 órakor az Aranybulla Könyvtárban. A 2014 óta készülő festménysorozat június 30-áig látogatható.

Száll a kakukk fészkére

Száll a kakukk fészkére

McMurphy, a zabolázhatatlan elítélt elmezavart szimulálva a börtönből átköltözik az elmegyógyintézetbe, hogy rabságát egy fokkal kíméletesebb körülmények között tölthesse le.

Móser Zoltán: Római út

Együttható képek

Június 17-éig tekinthető meg a Vörösmarty Teremben Móser Zoltán fotóművész tárlata. A kötetbemutatóval egybekötött kiállítást Filep Sándor festőművész nyitja meg június 1-jén, szerdán 17 órakor.

Steampunk szívek

Az újraromantizálódó neoviktoriánus formavilág

Fehér Csaba ötvös A gyűrűtől a pendrájvig című, június 18-áig látogatható tárlatát Berta József fafaragó ajánlja a közönség figyelmébe május 30-án, hétfőn 17 órakor a Széna téri Tagkönyvtárban.

Félvilág

Filmek moziban és szabadban is

Az idei fesztiválon két helyszínen két, közönségtalálkozóval egybekötött filmes programon is részt vehet a nagyérdemű, a Szent István Király Múzeum pedig szabadtéri vetítéssel hozza vissza a régi kertmozik hangulatát a fesztivál idejére.

Szutyok

A társadalom peremén

Rózsit barátnőjével, Anitával együtt egy falusi házaspár fogadja örökbe, miután megtudják, hogy az asszonynak nem lehet gyereke. Igazából, mint a legtöbb örökbefogadó, csecsemőt szeretnének, ám a véletlenül megpillantott vadóc kamasz lányt nem tudják otthagyni.

Luna

Luna, holdtöltére

A mai holdtölte előestéjén nyílt meg iSKI KOCSIS Tibor Luna című kiállítása a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A 2016. szeptember 18-ig látogatható, az idei Kortárs Művészeti Fesztiválhoz tartozó tárlatot Petrányi Zsolt művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe.