Rovat: Ajánló

A ROMANI DESIGN 2016. április 8-án, a Nemzetközi Roma Napon mutatta be az 1956-os forradalom roma hőseinek emlékkollekcióját, amelynek darabjai szerepelnek a kiállításon

Selfie- és pólókiállítás

Két tárlat is nyílik június 9-én, csütörtökön 17 órakor A Szabadművelődés Házában.

Gőzhajtású pendrive

Gőzhajtású pendrive

Fehér Csaba ötvös-aranyműves alkotásaiból „A gyűrűtől a pendrájvig” címmel nyílt tárlat a VMK Széna téri Tagkönyvtárában. Az igényes, művészi színvonalú dísz-, ajándék- és használati tárgyakat, az egyedi tervezésű ötvösmunkákat és magát az alkotót pályatársa, kollégája, Berta József fafaragó ajánlotta a közönség figyelmébe.

Luna

Luna, holdtöltére

A mai holdtölte előestéjén nyílt meg iSKI KOCSIS Tibor Luna című kiállítása a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A 2016. szeptember 18-ig látogatható, az idei Kortárs Művészeti Fesztiválhoz tartozó tárlatot Petrányi Zsolt művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe.

Totth Benedek

Gazdag irodalmi kínálat

Zenés felolvasóest a Petz Sörözőben, SlamPoetry a Bory-várban, felolvasás, író-olvasó találkozó és kö­tet­be­mu­ta­tók – gazdag lesz az idei Kortárs Fesztivál irodalmi kínálata.

Szolnoki Szabolcs: Zoé világa

Történetek fénnyel elbeszélve

Fényérzékenység címmel nyílt kiállítás az Új Magyar Képtárban. Szolnoki Szabolcs képeit Bordács Andrea művészettörténész mutatta be a látogatóknak.

Az Alternatíva című tárlat a Pelikán Galériában látható

Változatok egy témára

Alternatíva címmel nyílt meg a 17. Kortárs Művészeti Fesztivál első kiállítása a Pelikán Galériában. A Székesfehérvári Művészek Társasága hagyományos tematikus kollektív tárlatát Fehér Renátó költő ajánlotta a közönség figyelmébe.