Eklektikus fesztiválzáró kisfesztivál

17. Jam-Bory-vár

A Kortárs Művészeti Fesztivál sokak által várt, és kétségtelenül legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat betöltő összművészeti piknik.

A népszerű kisfesztivál idén is gyermek- és családi programokkal indul június 11-én, szombaton.
16 órakor: a Spitrotic gyermeknek is szánt délutáni családi workshopján, pamutból és egyéb textilekből retextil mandalákat készíthetnek a résztvevők különböző kézműves technikákkal (szövés, horgolás, makramé) a Százoszlopos udvarban.

16.30-tól játszóház a Tünet Együttes Kucok – játssz velünk mesét című interaktív meseszínházi előadásának szereplőivel a Napsugárkertben. A gyerekek mágikus játékokban vehetnek részt a rongybabával, a házisárkánnyal vagy a rozsdás robottal, a játék és a tánc részesei lesznek, ők lehetnek a történések vagy akár a szereplők mozgatói.

Kucok játszókert

Kucok játszókert

A 18 órai hivatalos megnyitó után GEO-koncert a Százoszlopos udvarban. A 2013-ban alakult hattagú szigetszentmiklósi együttes zenéjével és szövegeivel tükröt tart a világnak: van bennük egészséges düh, fiatal hevület, ön- és társadalomkritika, humor, politikai szarkazmus, tolerancia és életöröm. (balkán ska, alternatív rock, reggae)

19 órakor Blablabaal maszkok kiállításmegnyitó: Tengler Gergely telefonképeit ismerhetik meg a jelenlévőknek Vagyóczky teremben.

19.30-kor az improvizatív, nyitott, élő előadásmódban és nem a szokványos, versszak-refrén dalszerkezetekben gondolkodó, fehérvári gyökerű Sunrise Circus veszi birtokba a színpadot. Ezt követően, 20.20-kor Blablabaal Hallgas Verset Élőben című műsorát hallgathaja a nagyérdemű az Elefántos udvarban. Tengler Napherceg Gergely önálló estje a semmindenségről. Zenei támogatás: Csernák Zoltán Samu (singas).

Both Miklós

Both Miklós

A zenei rendezvények sorát Both Miklós és zenésztársai koncertje zárja, mely 20.50-kor kezdődik a Százoszlopos udvarban. A nyolcfős csapat fergeteges világzenével kápráztat el bennünket.
A koncertek között SlamPoetry Szfvár: hat fehérvári szövegelő (Jack Cooper, Göcző István “Bobek”, Völgyesi Tamás “Toma”, Horváth Franciska, Szabó Fanni “Plüssi”, Horváth Krisztián) mondja „rímekbe” szedett gondolatait a toronyból, a „trubadúr erkélyről”.

Dia projekt

Méhkas Dia Projekt

A kiemelt programok mellett számos egyéb (Giri gyöngye), főként zenés (Popméter, Moire) rendezvény is zajlik a várban, amelyet sötétedés után a MéhKas Dia Projekt fest meg fénnyel, 22 órakor pedig Molnár Hajnalka és a PirKompánia Tűzkerék című produkciója varázsolja el a közönséget – a tűztánc és zsonglőr egyesület fellépése a programok elmaradhatatlan része. Záróra után a Bory-vártól a KNYKK Zrt. (volt Alba Volán) különbusszal díjtalanul szállítják át a közönséget a városközpontba. Rossz idő esetén a kisfesztivált A Szabadművelődés Házában rendezik meg. A belépődíj 900 Ft (12 éves kor alatt ingyenes).

Pirkompania

Pirkompania

Részletes program »