Rovat: Fókusz

Készül a 18. Kortárs

Készül a 18. Kortárs

Koncertek, kiállítások, filmes és színházi programok, valamint az elmaradhatatlan Jam-Bory-vár: gazdagnak ígérkezik a május 12–20. között zajló 18. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálata.

Jam-Bory-Vár

Esős lett a Jam-Bory-Vár

A 17. Kortárs Művészeti Fesztivál záróakkordja a MéhKasAula és a Bory-vár közös rendezésében megvalósult 17. Jam-Bory-Vár összművészeti kisfesztivál volt, amit az időjárás most nem fogadott a kegyeibe, de a tervezett programok jelentős részét sikerült megvalósítani.

Selfie

Fehérváron a vándorló szelfik

A Szabadművelődés Háza aulájában nyílt meg Tóth Tamás Sándor Selfie című vándor-fotókiállítása. A június 16-ig látható fotókiállítás olyan társadalmi problémákra mutat rá, melyekről sok esetben (akarva vagy akaratlanul) nem veszünk tudomást.

NARTcore

Kísérleti Holdzene

A NARTcore Meggyes Ádám (trombita, tárgyak) és Kováts Gergő (laptop, szaxofon) formációja. Székesfehérvári fellépésük különleges, egyszeri – kifejezetten iski Kocsis Tibor és Bartis Attila Luna-estjéhez kapcsolódott. Az est után Rosta Helga beszélgetett velük.

Sena & W. H.

Hangos szonettek

Szerelem, szerelmi háromszög, erotika képezi a négyszáz éves Shakespeare-szonettek alapját, amelyeket eredeti nyelven, a mai kor zenéjével párosítva hallhatott a közönség az idei Kortárs nyitónapján Sena Dagadu és a W. H. előadásában.

A kiűzetés a para

A kiűzetés a para

Borsos Lőrinc fiktív képzőművész alkotásaiból nyílt kiállítás az Aranybulla Könyvtárban. Borsos János és Lőrinc Lilla két éve készülő paradicsomi témájú sorozatának most kiállított darabjait Pallag Zoltán író ajánlotta a közönség figyelmébe.

Luna

Luna, holdtöltére

A mai holdtölte előestéjén nyílt meg iSKI KOCSIS Tibor Luna című kiállítása a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A 2016. szeptember 18-ig látogatható, az idei Kortárs Művészeti Fesztiválhoz tartozó tárlatot Petrányi Zsolt művészettörténész ajánlotta a közönség figyelmébe.