Rovat: Fesztiválhírek

Készül a 18. Kortárs

Készül a 18. Kortárs

Koncertek, kiállítások, filmes és színházi programok, valamint az elmaradhatatlan Jam-Bory-vár: gazdagnak ígérkezik a május 12–20. között zajló 18. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálata.

Breathe

Breathe!

Az április elején bemutatott Breathe! június 5-én, vasárnap 19 órakor a Vörösmarty színház Kozák András Stúdiójában. Belépő: 900 Ft, jegyek a Fezen Pontban (Marosi Arnold utca 1.) és előadás előtt a helyszínen kaphatók.

Zászlófesztivál

Indul a 17. Kortárs

Képzőművészeti kiállítások, zenei, irodalmi, színházi és filmes események szerepelnek a 17. Kortárs Művészeti Fesztivál kínálatában. A helyszínek körbeölelik Székesfehérvár kulturális és közösségi intézményeinek tereit, termeit, udvarait: a június 3–11. között zajló eseménysorozat 22 helyszínen 43 féle programmal, összesen 61 produkcióval, közel kétszáz művész és alkotó közreműködésével várja az érdeklődőket.

Félvilág

Filmek moziban és szabadban is

Az idei fesztiválon két helyszínen két, közönségtalálkozóval egybekötött filmes programon is részt vehet a nagyérdemű, a Szent István Király Múzeum pedig szabadtéri vetítéssel hozza vissza a régi kertmozik hangulatát a fesztivál idejére.

Totth Benedek

Gazdag irodalmi kínálat

Zenés felolvasóest a Petz Sörözőben, SlamPoetry a Bory-várban, felolvasás, író-olvasó találkozó és kö­tet­be­mu­ta­tók – gazdag lesz az idei Kortárs Fesztivál irodalmi kínálata.

GEO

Az idei fesztivál zenei kínálata

Az idei fesztiválnak is kitűnő a zenei felhozatala: megszokott és új helyszíneinken egyaránt rangos előadók lépnek színpadra.

Zászlókiállítás

Zászlókiállítással indul a fesztivál

A Kortárs Művészeti Fesztivál hagyományos rendezvénye a Belvárosban rendezett zászlókiállítás, amellyel a fesztivál idejére ünneplőbe öltözik városunk. Idén május 31-től június 19-ig láthatóak a művész-zászlók.

Kiállítások

Nyílnak a kiállítások

A következő hetekben folyamatosan nyílnak a 17. Kortárs Művészeti Fesztivál kiállításai, ezek természetesen a fesztivál ideje alatt is látogathatóak, és több kiállításban kapcsolódó programokat is rendeznek az intézmények.

Gyertyák Ricsiért

Gyertyák Ricsiért

Barátai, alkotótársai, tisztelői, közeli és távoli ismerősei, közel százan gyűltek össze ma este a Pelikán Galéria előtt, hogy csendes gyertyagyújtással emlékezzenek a tragikusan fiatalon elhunyt Garami Richárdra. A népszerű intermédiaművész, a Kortárs Művészeti Fesztivál állandó fotósa negyven évet élt.