„Álom és csupa zsenge sóvárgás”

Kortárs fotó- és divatperformansz
Mikor:
2014. május 13. 19:10 – 20:10
Hol:
Mátyás-szobor és az Igéző közötti tér
Székesfehérvár
Fő utca
Szervező:
Szín-Tér Egyesület – Szabad SzínházEsemény/szervező honlapja

szabszin01Rossz idő esetén a helyszín az Igéző (Basa u. 1.)

Közreműködik: a Zombori akusztik (http://zombori.wix.com/zombori), valamint a Szabad Színház társulata és a Vasvári Színpad

 

Az élő zenével kísért performance elsődleges célja a női szépség művészi „keretezése”, fotóban, öltözködésben, stílusban.

Hermán Fanni – eddig még sehol sem publikált – női szépséget „keretező” érzékeny légies fotóit, portréit, rendhagyó módon, élő zenével, és mozgásszínházzal kísérve mutatjuk be.

A látványos, performance jellegű program másik szála az öltözködés, a stílus, amely másként, más célok mentén „keretezi”, mutatja be, emeli ki ugyanazt a témát, a női szépséget. A műsor hangulati elemei költőiek, erre utal a cím is, amely Szabó Lőrinc Májusi orgonaszag című verséből vett idézet.

Garami Richárd képei az eseményről:

A Szín-Tér Egyesület fotói:

 

Hermán Fanni

Minden egy nyaralással kezdődött – megfűszerezve azzal a tulajdonságommal, hogy hihetetlenül adok mások véleményére, szomjazom a visszajelzésekre. Szóval a család nyaralt. Én fényképeztem egy kompakt géppel, természetesen tengerparti naplementét, piaci árusokat, meg amit ilyenkor kell. 13 éves lehettem. Aztán a nagybátyám megnézte az épp megfelelően turistás képeimet, és közölte, hogy van bennük valami. A bogár ezzel beült a fülembe.

Herman Fanni fotóSokáig nem gondoltam arra, hogy én komolyabban fotózhatnék, egészen addig, ameddig engem is elkapott a „mi leszek, ha nagy leszek” félig gondterhes, félig kíváncsisággal teli láza. Kerestem-kutattam, mihez is értek én (illetve, mihez is érthetnék jobban), miről hallgattam dicsérő szavakat, s ekkor vágtam bele igazán.

Önportrékkal kezdtem, azonban igyekeztem nem a szokványos módon megragadni a témát, hanem belecsempésztem az énem keresését és definiálását, a hangulataimat, mindent, ami inspirált, mindent, ami körülvett. Később nyitottam, és főként az ismeretségi körömből állítottam a kamerám elé vállalkozó szelleműeket.

Kíváncsi természetem csak segített abban, hogy megleljem azokat a pillanatokat, amelyeket meg szeretnék örökíteni. Kezdetben a teljes természetesség híve voltam például az elkapott mozdulatok terén. Most sem áll tőlem távol a spontaneitás, de már tudatosabban tervezem meg a képeimet. Fontosak számomra a megjelenítendő érzelmek, érzések, a finom részletek, a harmónia, a finomság. Sosem feszegettem határokat – a képeimmel inkább az egyensúly megteremtésére törekszem.

 

Tanulmányok

2012–2014 Ring Szakképző Iskola, Budapest – Alkalmazott fotográfia
2011–2014 ELTE PPK, Budapest – Pszichológia

 

Csoportos kiállítások, megjelenések

2013 Manzárd Café – „Érzelmek, érzések, finom részletek – Hermán Fanni”
2010 Alba Regia Fotóklub
2009 FotoStyle zárókiállítás

 

Egyéni:

2009 Zenészportrék, Székesfehérvár

 

https://hu-hu.facebook.com/fannihermanphoto
http://fanniherman.tumblr.com
http://fanniherman.carbonmade.com
http://www.flickr.com/photos/pankas