Hungarian Django Swing

A Harmonia Garden koncertje lesz az idei Jam-Bory-vár fő attrakciója. A francia gipsy swinget a tradicionális magyar zenével ötvöző öttagú zenekar a Petőfi Kultúrtérben, szombaton 20 óra 40 perckor kezd.

A Harmonia Garden zenekar egy innovatív hazai, alapvetően öttagú zenekar, különleges stílusötvözettel. Ebben a nem mindennapi „kertben” hallhatunk klasszikus slágereket – olyanokat, mint a Sunny vagy a Pump up the Jam – ismert filmbetétdalokat – mint például a Flinstones, Keresztapa vagy a Csokoládé – autentikus csárdással, bossa novával, francia manouche swinggel, tangóval, dzsesszel és django stílussal ötvözve. Különlegességük a francia gipsy swing keresztezése a tradicionális magyar zenei ízvilággal, hangzással, melynek eredménye ez az egyedi stílus, melyet ők hungarian django swingnek neveznek. A zenekar muzsikája egyszerre szórakoztató és ínyenceknek szóló csemege.

Harmonia Garden

A formációt 2006-ban 5 tehetséges, zeneművészeti egyetemet végzett fiatal álmodta és alapította meg.

Ebben a felállásban a zenekar megfordul az ország legimpozánsabb termeiben és legnívósabb rendezvényein, többek között a Művészetek Palotájában a Budafoki Dohnányi Zenekarral közös produkcióban, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara 120 éves ünnepi rendezvényén, a Mercedes gyár átadó ünnepségén, majd további rendezvényein, az F1-McLaren csapat díszvacsoráján, a BNP-Paribas elmúlt években rendezett karácsonyi rendezvényein a Hotel Kempinskiben, továbbá szerepelnek a legtöbb magyar zenei fesztiválon.

  • 2006-ban csatlakozik Pagonyi András harmonikás
  • 2010-ben csatlakozik Szirtes Edina Mókus énekes, majd az A 38 hajó és az MTV közös tv felvétele
  • A zenekar Pump up the Jam slágere 2011 júliusában és augusztusában listavezető a Petőfi Rádióban. További 8 hónapig marad a dal a slágerlista első harminc helyezettje között
  • 2011 szeptemberében megjelenik a slágerlistás Pump up the Jam című kismelez
  • 2012-ben közös koncert a Dohnányi Szimfonikus Zenekarral, a Spirit of life című DVD felvétele a Talamba ütőegyüttessel a Gödöllői Kastélyban, újabb A38 hajós felvétel, amit az MTV több ízben közvetít
  • 2012 és 2013 tavaszán és nyarán cseh, szlovák, lengyel, bolgár, román jazz fesztiválokon való szereplés
  • 2013 augusztusában Roby Lakatossal és a Budafoki Dohnányi Szimfonikus Zenekarral közös koncert
  • 2013 végén több közös koncert a Dohnányi Szimfonikusokkal és Roby Lakatossal
  • 2014 februárjában első saját szervezésű jótékonysági koncert a MOM Kulturális Központban, sztárvendégeik Micheller Myrtill, Csordás Ákos és a már jól ismert Szirtes Edina Mókus, valamint a Budafoki Dohnányi Zenekar, a koncert teltházas, a bevételt a leukémiás gyermekeknek adományozzák életmentő gépek vásárlására
  • 2014 márciusában vendégek a Bécsi Nemzetközi Harmonika Fesztiválon, valamint a stuttgarti „Múzeumok Hosszú Éjszakája” című rendezvényen

Ebben a felállásban jelenleg is járják az országot, és közben dolgoznak az új albumon, amelynek várható megjelenési ideje 2014 áprilisa, 2014 szeptemberében nagyszabású koncertre készülnek a Művészetek Palotájában, meghívottjuk a django stílus világszerte ismert képviselője, Stochelo Rosenberg.

harmoniagarden_logo01

Zenekari tagok:

Balog Miklós – hegedű
hg_balogmiklos_02

Többszörös hegedűverseny győztes hegedűművész, akinek élete értelme gyermekkora óta a zene. Évekig a Debreceni Filharmonikus Zenekar koncertmestere, majd a Budafoki Dohnányi Zenekar hegedűse, jelenleg a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja. Széleskörű zenei műveltségének és jártasságának köszönhetően kiemelkedő tehetség mind a klasszikus zenében, a jazz műfajában, mind az autentikus magyar zenében.

Pagonyi András – harmonika
hg_pagonyiandras_03

Harmonika-virtuóz, világutazó. Évekig járta a világot és muzsikált hajókon, aminek köszönhetően repertoárja kimeríthetetlen. Erőteljes személyiség, aki egyedül is képes a nagyérdeműt elkápráztatni. A Zenekarban a hangzás teljességének elérésében nélkülözhetetlen szerepet játszik.

Lombos Pál – bőgő
hg_lombospal_04

A Harmonia Garden zenekar vezetője és egyben nagybőgőse, valamint évek óta a Budafoki Dohnányi Zenekar megbecsült tagja. Tanulmányai miatt repertoárjában erőteljesen jelen van a klasszikus zene, a Harmonia Garden zenekarban töltött évek, valamint a zenekar útjának egyengetése következtében magas szintű jazz és magyar autentikus zenei tudásra is szert tett.

Jakab Viktor – gitár
hg_jakabviktor_05

Életét a manouche gitározás tökéletesítésére tette fel. A tradicionális értékek megőrzése és a precizitás mérvadó játékában. A zenekarban ritmusgitárosként működik közre, feszes, pontos, óraműszerű ritmustartása nélkül nemcsak hogy üressé válna a zenekari kíséret, de a műfaj elvesztené a lényegét, amitől bátran nevezik ők hungarian django swingnek.

Sidoó Attila – szóló gitár
hg_sidooattila_06

Django és az akusztikus zene elkötelezettje. A jazz és a világzene iránt érdeklődők sikeres produkciókból ismerhetik. 2013-ban csatlakozott a zenekarhoz. Virtuóz technikájának köszönhetően szóló produkciói egyedi hangzásvilágot kölcsönöznek a zenekarnak.

A 16. Jam-Bory-vár kisfesztivál további programjai