Rovat: Színház

Pilonon

Pilonon

Idén is premierrel jelentkezik a Prospero Színkör a Kortárs Művészeti Fesztiválon: Kiss Márton Pilonon című darabját Micskó Zoltán rendezésében mutatják be május 17-én, szombaton 19 órakor A Szabadművelődés Házában.

Shakespeare: Lear király

Műsorváltozás

A Vörösmarty Színház tájékoztatása szerint betegség miatt elmarad a vasárnap estére meghirdetett „Kortársunk, Shakespeare” című beszélgetés a teátrum kávézójában.

Sławomir Mrożek© The Polish Book Institute

Mrożek, a Kortárs házi szerzője

A Kortárs Művészeti Fesztiválnak nemcsak visszatérő előadói, fellépői, művészei vannak, hanem visszatérő szerzői is: Sławomir Mrożek lengyel drámaíró lassan házi szerzővé lép elő, az idei fesztiválon például két műve is terítékre kerül.

Horváth Gergely

Premier a Kortárson

A fesztiválon tartja új produkciójának bemutatóját Horváth Gergely: a „Daru én vagyok” című önálló est május 18-án, vasárnap 18.30 órakor látható A Szabadművelődés Házában.

Mulatság

Időpontváltozás

A Petőfi Kultúrtérbe 2014. május 16-án, pénteken 19.00 órára meghirdetett Sławomir Mrożek: Mulatság című darab a Bárka Színház előadásában, egy órával később: 20 órakor kezdődik.

Pilonon

Műsorváltozás

A Prospero Színkör tájékoztatása szerint a Pilonon című darab május 16-i előadása elmarad, így a premier másnapra, május 17-re halasztódik.

Pownall: Mesterkurzus

Közelebb a nézőkhöz

A Vörösmarty Színház az idei fesztiválon a szerzőket és a népszerű művészeket egyaránt igyekszik közelebb vinni a nézőkhöz. Négy Három olyan közönségtalálkozót is szerveznek a műsoron lévő elődásokhoz kapcsolódóan, amelyeken a közönség a produkciók alkotóival, szereplőivel találkozhatnak, bepillantást nyerhetnek a műhelymunkába és a szerzőket is sajátos szemszögből ismerhetik meg

Mulatság

Emblematikus előadás jön a Bárkából

Mulatságnak márpedig lennie kell. Ezen az elven van darabunk három főhőse, S legény, N legény és B legény. Három fura figura, aki a maga komikus elnyűtt viseletében elindul a bálba, hiszen, úgy hallották, mulatság lesz.