Premier a Kortárson

A fesztiválon tartja új produkciójának bemutatóját Horváth Gergely: a „Daru én vagyok” című önálló est május 18-án, vasárnap 18.30 órakor látható A Szabadművelődés Házában.

„Máskor olyan jó kimondani, rágondolni, hogy Daru én vagyok. Most: borzasztó. Talán nincs a lelkemnek olyan zuga, mely szóba állna a gyerekkori önmagammal, és lehet, hogy Daru is szégyellné, aki én vagyok.” Horváth Gergely új önálló estje Grecsó Krisztián tárcái alapján íródott, Czinki Ferenc szerkesztésében és rendezésében.

Horváth GergelyGrecsó Krisztián Daru-történeteibe már bepillanthatott a fehérvári közönség: épp egy éve maga a szerző olvasott fel belőlük a Parabában. Az eredetileg a Népszabadság számára íródott novellák immáron regénnyé is összeálltak: a Kortárs Fesztivál idején jelenik meg a Megyek utánad című regénye, amely a szerző eddigi legszemélyesebb könyve egy férfiról, akinek az életét, sorsának alakulását párkapcsolatain keresztül láttatja a szerző. A főhőssel eljutunk az óvodás kori féltékenységtől a felnőttkori megalkuvásokig, az első csóktól az első válásig. Jellemrajz, múltkutatás és mélyfúrás az egóba, az énbe, mert a személyes múlt mindig szerelmeink, választásaink, jó vagy rossz döntéseink kérdése.

A KafkaBeat Kocsmaszínház előadása a József Attila Kör támogatásával valósul meg.