Rovat: Kiállítások

Szegedi Csaba

Velencétől Manhattanig

Szegedi Csaba kolorista alkotásaiból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A térben és időben távoli munkák szeptember 14-ig várják a látogatókat.

Fehér & sárga

Absztrakció, átlényegülés – piktúra és valóság metamorfózisa

Szegedi Csaba festőművész Akrilképek című tárlatát Pataki Gábor művészettörténész nyitja meg május 17-én, szombaton 15 órakor, a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében.

Életatlasz

Közösségi installáció

A hellóGúta Polgári Társulás Életatlasz című fotókiállítása nyílik meg május 15-én, csütörtökön 17 órakor a Gárdonyi Géza Művelődési Házban.

Móder Rezső

Mindent aPunkról

Történelmi szomorú árny-, báb-, tánc-, szín- és hangjáték helyszíne lesz május 15-én, csütörtökön 21 órakor A Szabadművelődés Háza. A különleges produkciótPáhi Péter, Farkas Gábor, Móder Rezső és Várnai Gyula képzőművészek adják elő.

Zászlódíszben a belváros

Zászlódíszben a belváros

A május 13-i szemerkélős, borús időben kerültek ki a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szervezésében megrendezett művész-zászló kiállítás alkotásai a székesfehérvári Fő utcára és Oskola utcába.

Szentivánéji álom

Régi levelek

Szűts Angéla képzőművész grafikai kiállítása nyílik meg május 12-én, hétfőn 17 órakor az Aranybulla Könyvtárban. A június 6-ig látogatható kiállítást Bakonyi István irodalomtörténész ajánlja a közönség figyelmébe, közreműködik a Bergerné Szőnyi Anna és Kalas Beatrix hegedű-brácsa duó.

Nem az íróasztal fiókjának dolgoznak

Nem az íróasztal fiókjának dolgoznak

A formatervezés világába enged bepillantást az a kiállítás, amely Olajos László, Sass Tivadar Viktor és Ruppert Dániel formatervezők munkáiból nyílt az ALCOA–KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Központban.

Kortárs tárlatok

Kortárs tárlatok

A fesztiválokon szokásos nulladik nap mintájára mi akár a „nulladik hét” fogalmát is bevezethetnénk, hiszen a 15. Kortárs Művészeti Fesztivál kezdete előtti héten több, a fesztiválhoz kapcsolódó kiállítás is megnyílik.