Tartalomhoz a forma

Az iparművészet egy különleges területébe, a formatervezésbe enged bepillantás az a kiállítás, amelyet május 8-án, csütörtökön 17 órakor Koós Pál, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) Formatervező Tanszékének vezetője, egyetemi docens nyit meg az ALCOA–KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Központban.

A formatervezés vagy dizájn az iparművészeten belül mindazon tevékenység, amely az iparilag előállított tárgyi világ formai-esztétikai kialakításával foglalkozik. A formatervezés ötvözi az esztétikát, a formát, a funkcionalitást, és innovatív módon kiemeli a tárgyak egyedi tulajdonságait. A magyar formatervezés világhírű, a MOME Formatervező Tanszékén diplomázott tervezők világszerte keresettek: autókat és más járműveket, műszaki eszközöket, használati- és dísztárgyakat terveznek.

DD Elektromos turista kisbuszA jelen kiállításon Olajos László, Sass Tivadar Viktor és Ruppert Dániel munkái láthatóak. Számos műszaki termék mellett autó-, busz- és hajóterveik makettjeit, tablóit állítják ki, és háromdimenziós filmeken mutatják be további munkáikat. A kiállítás május 22-ig látogatható.

Részletek a programajánlóban »

Képeink a kiállítás megnyitójáról: