Kortárs tárlatok

A fesztiválokon szokásos nulladik nap mintájára mi akár a „nulladik hét” fogalmát is bevezethetnénk, hiszen a 15. Kortárs Művészeti Fesztivál kezdete előtti héten több, a fesztiválhoz kapcsolódó kiállítás is megnyílik.

Tizenhat képzőművészeti esemény – kiállítás és performansz – tartozik az idei fesztiválhoz, a kiállítások közül hat az előttünk álló héten nyílik meg, és még a fesztivál zárása után is látható.

Kortárs tárlatok

Május 5-én, hétfőn 17 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Zsolt utcai Tagkönyvtárában nyílik meg Kráj László Individuum című grafikai kiállítása, amely június 14-ig látogatható.

Május 7-én, szerdán 18 órakor a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában Czinki Ferenc író, szerkesztő, kritikus videoüzenetben nyitja meg Nádi Boglárka grafikusművész Bigibogi bélyegei című tárlatát, amely május 31-ig látogatható.

Május 8-án, csütörtökön 17 órakor az ALCOA–KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Központban Koós Pál tanszékvezető, egyetemi docens (MOME Formatervező Tanszék) nyitja meg Olajos László, Sass Tivadar Viktor és Ruppert Dániel Formatervezés – varázslatos világ című kiállítását, amely május 22-ig látogatható.

Május 8-án, csütörtökön 19 órakor A Szabadművelődés Házában Baráth Bálint zeneszerző nyitja meg Kiss Dániel, Sallay Dániel és Melkovics Tamás szobrászművészek Dadama című tárlatát, amely június elsejéig látogatható.

Május 9-én, pénteken 18 órakor az Öreghegyi Közösségi Házban Stadler Attila „kultúrkocsmáros” nyitja meg Haraszti Zsolt harasztizsolt című képzőművészeti kiállítását, amely május 27-ig látogatható.

Május 10-én, szombaton 18 órakor a Museum Caféban Szőke Imre író nyitja meg Sirob Naiv grafikai tárlatát, amely a Pítör Farang Tícsör címet viseli. A tárlat június 20-ig tekinthető meg.