• Szegedi Csaba
   

  Velencétől Manhattanig

  Szegedi Csaba kolorista alkotásaiból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A térben és időben ...
 • Elindult a fesztivál
   

  Elindult a fesztivál

  Horváth Miklósné önkormányzati képviselő megnyitójával és az „Álom és csupa zsenge sóvárgás” kortárs fotó- és divatperformanssza...
 • Hetedhét Játékfesztivál
   

  Hetedhét Játékfesztivál

  A Kortárs Művészeti Fesztivált követő hétvégén, május 24-én és 25-én rendezik meg a Hetedhét Játékfesztivált a Városház téren, a F...
 • 15. Kortárs Művészeti Fesztivál
   

  „Klasszikus művekre való kortárs re...

  22 szervező, 25 helyszín, 42 féle program 47 alkalommal, összesen 59 produkció, több mint nyolcvan művész és alkotó közreműködésével re...
 • Kortárs tárlatok
   

  Kortárs tárlatok

  A fesztiválokon szokásos nulladik nap mintájára mi akár a „nulladik hét” fogalmát is bevezethetnénk, hiszen a 15. Kortárs Művészeti Fes...
Sławomir Mrożek© The Polish Book Institute

Mrożek, a Kortárs házi szerzője

A Kortárs Művészeti Fesztiválnak nemcsak visszatérő előadói, fellépői, művészei vannak, hanem visszatérő szerzői is: Sławomir Mrożek lengyel drámaíró lassan házi szerzővé lép elő, az idei fesztiválon például két műve is terítékre kerül.

Zászlódíszben a belváros

Zászlódíszben a belváros

A május 13-i szemerkélős, borús időben kerültek ki a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény szervezésében megrendezett művész-zászló kiállítás alkotásai a székesfehérvári Fő utcára és Oskola utcába.

Hetedhét Játékfesztivál

Hetedhét Játékfesztivál

A Kortárs Művészeti Fesztivált követő hétvégén, május 24-én és 25-én rendezik meg a Hetedhét Játékfesztivált a Városház téren, a Fő utcán és a Hetedhét Játékmúzeumban.

Nem az íróasztal fiókjának dolgoznak

Nem az íróasztal fiókjának dolgoznak

A formatervezés világába enged bepillantást az a kiállítás, amely Olajos László, Sass Tivadar Viktor és Ruppert Dániel formatervezők munkáiból nyílt az ALCOA–KÖFÉM Oktatási és Közművelődési Központban.

Szegedi Csaba

Velencétől Manhattanig

Szegedi Csaba kolorista alkotásaiból nyílt kiállítás a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében. A térben és időben távoli munkák szeptember 14-ig várják a látogatókat.

Jam-Bory-vár

A Petőfiben lesz a Jam-Bory-Vár

A MéhKasAula tájékoztatása szerint az elmúlt napok folyamatos esőzései miatt a Bory-vár talaja teljesen felázott, és így alkalmatlanná vált a 16. Jam-Bory-Vár megrendezésére. Az egyesület a családi kisfesztivált a Petőfi Kultúrtérben rendezi meg, a jegyár 500 Ft-ra mérséklődik.

Rezervátum

Rezervátum

Asztalos Zsolt képzőművész Rezervátum című, 2014-ben forgatott természetfilmje látható május 18-án, vasárnap 17 órától a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény Freskós Szalonjában. A filmhez Gärtner Petra művészettörténész mond bevezetőt.

Pilonon

Pilonon

Idén is premierrel jelentkezik a Prospero Színkör a Kortárs Művészeti Fesztiválon: Kiss Márton Pilonon című darabját Micskó Zoltán rendezésében mutatják be május 17-én, szombaton 19 órakor A Szabadművelődés Házában.

Harmonia Garden

Hungarian Django Swing

A Harmonia Garden koncertje lesz az idei Jam-Bory-vár fő attrakciója. A francia gipsy swinget a tradicionális magyar zenével ötvöző öttagú zenekar a Petőfi Kultúrtérven, szombaton 20 óra 40 perckor kezd.

Eastern Boundary Quartet

Keleti Határszél Kvartett

Az Eastern Boundary Quartet (USA–H) koncertezik a Pelikán Kamaraszínházban május 18-án, vasárnap 20 órakor.

Shakespeare: Lear király

Műsorváltozás

A Vörösmarty Színház tájékoztatása szerint betegség miatt elmarad a vasárnap estére meghirdetett „Kortársunk, Shakespeare” című beszélgetés a teátrum kávézójában.