Keleti Határszél Kvartett

Az Eastern Boundary Quartet (USA–H) koncertezik a Pelikán Kamaraszínházban május 18-án, vasárnap 20 órakor.

A New York-i avantgarde zene jelentős párosának találkozása a kelet- közép-európai lüktetéssel, a hazai etno-jazz műfaj két erőteljes egyéniségével. Koncertjeiken saját szerzeményeiket hallhatjuk szabad rögtönzésekkel társítva, zenei gondolatok határokon átívelő párbeszédét, az improvizáció egybekovácsoló erejével.

Eastern Boundary QuartetA formáció tagjai 2007 májusában Budapesten a Nyitott Műhelyben játszottak először együtt. Az egymásra találás friss élményének izgalmas zenei lenyomatát örökítette meg az akkor rögzített koncertlemez, a „Keleti Határszél / Eastern Boundary”, amely még abban az évben megjelent.

„Icicles” című következő albumuk, a tengerentúlon és Európában egyaránt jelentős pozitív kritikai visszhangot kiváltva 2010-ben került piacra a berlini Konnex Records gondozásában. Legutóbbi „Live at De Werf” anyaguk megjelenését az amerikai ARC kiadó jegyzi.

Az együttes tagjai az improvizáció legnagyobb mesterei, produkciójuk ereje, zenei mondanivalója élőben tud igazán kiteljesedni. Számos magyarországi és szlovákiai fellépést követően 2009 tavaszán az USA keleti partján turnéztak hatalmas sikerrel, 2011 őszén és 2013 tavaszán pedig Németország, Belgium és Hollandia nagy múltú jazz helyszíneit hódították meg.

Az együttes 2014-ben újra amerikai turnéra készül.

A tagok:

Borbély Mihály – szaxofonok, tárogató, klarinét, furulyák
Michael Jefry Stevens – zongora
Joe Fonda – bőgő
Bágyi Balázs – dob