Maszkura és a Tücsökraj

A Maszkura és a Tücsökraj koncertezik május 15-én, csütörtökön 22 órától a Petőfi Kultúrtérben, a belépés ingyenes.

A 2007-ben alakult Maszkura és a tücsökraj az újkori magyar dalszerző zenekarok egyik legmagasabb művészi színvonalon muzsikáló bandája, folyamatosan nagy sikerrel koncertezik a hazai klubokban és fesztiválokon.

Maszkura és a TücsökrajA Tücsökraj legutóbbi albuma, a Lady Maga tavaly október végén jelent meg, ennek anyagát mutatják most be a fehérvári közönségnek.A zenekart ismerve ez az áthallás az amerikai popdíva nevével sokkal kevésbé utal a párhuzamra, mint inkább egy fanyar szójáték beillesztése az általuk képviselt egyedi stílusba.

Maszkura, az énekes szerint, egy görbe éjszakának köszönhető a dalszöveg.

„Erdélyben turnéztunk a Sztárzseni című lemezünkkel és többek között Csíkszeredán is felléptünk, ahol rábukkantam a jelenlegi szerelmemre, akivel azóta is együtt élek. Akkoriban hatalmas és különleges raszta haja volt, ami nagyon tetszett. A koncert után komoly italozásba ment át az éjszaka és nagyon megtetszett a hölgy, így hát ő inspirált a dalban. Arra ébredtem, hogy azt dúdolom, és kacagok közben ‘Papaparázik, Papaparázik, csak nem jön rá, hogy mi a para.”.

Akkor el is dőlt, hogy ez lesz a zászlóvivő sora az új lemeznek, a Lady Magának.

Nemrégiben egy közös klipet készítettek a DSP formációval, Szomjúság panasz címmel:

A „maszek ciripelés” zeneileg eddig is olyan izgalmas hangzásvilágot mutatott be, ahol a hallgató egyszerre érezte magát a jazz, a rap, és a funk világában, mindezt ötvözve egy egyedi szövegvilággal, ahol a dalok romantikus bájjal  tárják elénk a nyers férfi vágyat.

A Maszkura szerzemények önmagukért beszélnek, szórakoztatnak és kiválóan táncolható harmóniák, amit mindenképp érdemes élőben is megtapasztalni.

Programajánlónk »