Családi kisfesztivál az Öreghegy lábánál

16. Jam-Bory-Vár

A Kortárs Művészeti Fesztivál sokak átal várt, és kétségtelenül legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik.

A népszerű kisfesztivál gyereknek is szánt programmal indul május 17-én, szombaton 16 órakor: a pécsi Retextil és a fehérvári Fonalkommandó tagjai ismertetik technikáikat, módszereiket. A Retextil Alapítvány munkatársai művészeti értékkel bíró használati tárgyakat, ruhákat, kiegészítőket és berendezési tárgyakat készítenek, elsősorban textilhulladékból, a Fonalkommandó öt hölgytagja pedig a vár oszlopait körbehorgolva ad ízelítőt a kommandó által űzött gerilla-horgolásból, amelynek eredeti célja az volt, hogy értékes kézimunkával takarja el a köztéri csúfságokat.

Jam-Bory-vár17 órakor az improvizatív örömzenét játszó  Fügedi-Mótyán duo ad koncertet, a 18 órai hivatalos megnyitó után pedig az esztergomi Kaleidoszkóp Házban alkotó művészek és a ház vendégei mutatkoznak be és töltik meg alkotásaikkal a Vagyóczky-szobát. 19 órától a Vesta4 veszi birtokba a színpadot: a friss, lendületes formáció minden alkalommal más és más arcát mutatja meg, hiszen a spontaneitás fellépéseik mozgatórugója.

20 órakor a Péntek 3 Tejátrum mutatja be új produkcióját, Sławomir Mrożek Szerenád című darabját, amely egy felnőtteknek szóló abszurd mese a Róka és a baromfiól lakóinak klasszikus és végzetes találkozásáról. 20.40-kor a Harmonia Garden lép színpadra, 22 órától pedig szokás szerint Molnár Hajnalka és a PirKompánia tűztánc és zsonglőr egyesület kápráztatja el a közönséget.

A kiemelt programok mellett számos egyéb, főként zenés rendezvény is zajlik a várban, amelyet sötétedés után a MéhKas Dia Projekt fest meg fénnyel. Záróra után a Bory-vártól az Alba Volán különbusszal díjtalanul szállítják át a közönséget a városközpontba.

Részletes program »