Napi archívum: 2014. május 16.

Jam-Bory-vár

A Petőfiben lesz a Jam-Bory-Vár

A MéhKasAula tájékoztatása szerint az elmúlt napok folyamatos esőzései miatt a Bory-vár talaja teljesen felázott, és így alkalmatlanná vált a 16. Jam-Bory-Vár megrendezésére. Az egyesület a családi kisfesztivált a Petőfi Kultúrtérben rendezi meg, a jegyár 500 Ft-ra mérséklődik.

Rezervátum

Rezervátum

Asztalos Zsolt képzőművész Rezervátum című, 2014-ben forgatott természetfilmje látható május 18-án, vasárnap 17 órától a Városi Képtár – Deák Gyűjtemény Freskós Szalonjában. A filmhez Gärtner Petra művészettörténész mond bevezetőt.

Pilonon

Pilonon

Idén is premierrel jelentkezik a Prospero Színkör a Kortárs Művészeti Fesztiválon: Kiss Márton Pilonon című darabját Micskó Zoltán rendezésében mutatják be május 17-én, szombaton 19 órakor A Szabadművelődés Házában.

Harmonia Garden

Hungarian Django Swing

A Harmonia Garden koncertje lesz az idei Jam-Bory-vár fő attrakciója. A francia gipsy swinget a tradicionális magyar zenével ötvöző öttagú zenekar a Petőfi Kultúrtérven, szombaton 20 óra 40 perckor kezd.

Eastern Boundary Quartet

Keleti Határszél Kvartett

Az Eastern Boundary Quartet (USA–H) koncertezik a Pelikán Kamaraszínházban május 18-án, vasárnap 20 órakor.

Shakespeare: Lear király

Műsorváltozás

A Vörösmarty Színház tájékoztatása szerint betegség miatt elmarad a vasárnap estére meghirdetett „Kortársunk, Shakespeare” című beszélgetés a teátrum kávézójában.

Sławomir Mrożek© The Polish Book Institute

Mrożek, a Kortárs házi szerzője

A Kortárs Művészeti Fesztiválnak nemcsak visszatérő előadói, fellépői, művészei vannak, hanem visszatérő szerzői is: Sławomir Mrożek lengyel drámaíró lassan házi szerzővé lép elő, az idei fesztiválon például két műve is terítékre kerül.

Horváth Gergely

Premier a Kortárson

A fesztiválon tartja új produkciójának bemutatóját Horváth Gergely: a „Daru én vagyok” című önálló est május 18-án, vasárnap 18.30 órakor látható A Szabadművelődés Házában.