A mozdulatok és a zene ereje

Rituális színház a tóparton

Az Ébrenálmodók Rituális Színház a Vadvirág című produkciót hozza el az idei Kortárs Fesztiválra, az előadás június 9-én, csütörtökön 20 órától látható A Szabadművelődés Házában, jó idő esetén szabadtéren.

A produkció létrehozói többek között korunk égető problémáira kívánjuk felhívni a figyelmet, melyek mögött nagyrészt egy általános értékrend nélküliség és az emberi hit elvesztése áll. „Mindezek azonban ösztönző erőt is hordoznak magukban arra, hogy nyitottak legyünk a világban lezajló, elkerülhetetlen, kozmikus változásokra, és hogy a bennünk rejlő lehetőségeket felismerjük” – mondják az alkotók.

Vadvirág

A társulatra nagy hatást gyakorolt a Vágtázó Halottkémek zenekara és annak rituális színháza, ezért a túlzott verbalitás helyett inkább a mozdulatok és a zene erejét, valamint a vizuális eszközökben rejlő lehetőségeket használják kifejezőeszközként. A performance fontos részét képezi a transzélményt kiváltó sámándobolás, melynek rezdülései a közönség mélytudatába szállnak, és ott fejtik ki hatásukat.

További információk a programajánlóban »