Irodalom & Hiátus: Garami Richárdra emlékeznek

Már csak néhány napig, június 9-ig látogatható a Pelikán Galériában az a kiállítás, amely Garami Richárd képzőművész sokoldalú és szerteágazó életművéből mutat be válogatást. A kiállítás záróeseménye az az irodalmi est, amelyen közös főzés, beszélgetés keretében Garami Richárd kedvenc szövegeiből válogatnak június 7-én, szerdán 18 órától a Pelikán Galéria előtt.

Garami Richárd azon művészek közé tartozott, akik szívesen kísérleteznek és alkotnak különböző anyagokkal, felületeken, a legkülönfélébb mezsgyéken, a legváltozatosabb művészeti ágakban. Mindemellett közösségi és pedagógiai munkája is ismert. A Pelikán Galériában látható kiállítás néhány apró szeletet villant fel Garami Richárd szerteágazó tevékenységéből: hatalmas hátrahagyott életművének feldolgozása hosszú ideig tart majd. A kiállítás június 7-én, szerdán 18 órától irodalmi esttel, Garami Richárd kedvenc szövegeiből összeállított felolvasással, beszélgetéssel zárul. Vendég: Németh Gábor, moderátor: Czinki Ferenc.

Garami Richárd családja és barátai közreműködésével jött létre a Garami Richárd Alapítvány, amelynek célja az alkotó képzőművészeti hagyatékának gondozása, kiállítások létrehozása, műveinek bemutatása, katalógusok és más írásművek megjelenésének elősegítése, kiadása, emlékének ápolása. Az alapítvány működését a kiállítás katalógusának megvásárlásával és a következő bankszámlaszámra történő befizetéssel lehet támogatni: 16200223-10059665-00000000.