•  

  Irodalom & Hiátus: Garami Richárd...

  Már csak néhány napig, június 9-ig látogatható a Pelikán Galériában az a kiállítás, amely Garami Richárd képzőművész sokoldalú és s...
 •  

  Pinkét minden kávézóba!

  Barátok, ismerősök, tisztelők, művésztársak és tanítványok – szépszámú közönség gyűlt össze Pinke Miklós gyűjteményes kiállít...
 •  

  Lajkó Félix, ördögök és tűztánc ...

  A Kortárs Művészeti Fesztivál sokak által várt, és kétségtelenül legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös sz...
 •  

  Hétköznapi valóságcseppek

  Tóth József festőművész játékosan groteszk alkotásaiból nyílt tárlat az Igézőben. A június 30-ig látogatható kiállítást a Szabad Sz...
 •  

  Kőleves Garami Ricsi emlékére

  A Hiátus című, Garami Richárd életművéből válogatott kiállítás megnyitójával nyílt meg a 18. Kortárs Művészeti Fesztivál a Pelikán...

Irodalom & Hiátus: Garami Richárdra emlékeznek

Már csak néhány napig, június 9-ig látogatható a Pelikán Galériában az a kiállítás, amely Garami Richárd képzőművész sokoldalú és szerteágazó életművéből mutat be válogatást. A kiállítás záróeseménye az az irodalmi est, amelyen közös főzés, beszélgetés keretében Garami Richárd kedvenc szövegeiből válogatnak június 7-én, szerdán 18 órától.

Pinkét minden kávézóba!

Barátok, ismerősök, tisztelők, művésztársak és tanítványok – szépszámú közönség gyűlt össze Pinke Miklós gyűjteményes kiállításának megnyitóján a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében pénteken. A Rétegek című tárlat szeptember 17-ig látogatható, s mint a művész maga bejelentette, ez idő alatt több alkalommal programokat is szerveznek majd ide a képek közelébe.

Lajkó Félix, ördögök és tűztánc a Bory-várban

A Kortárs Művészeti Fesztivál sokak által várt, és kétségtelenül legnagyobb eseménye minden évben a MéhKasAula és a Bory-vár közös szervezésében zajló, az egész várat elfoglaló összművészeti piknik, amely már 18. alkalommal tölti meg zenével, szöveggel, fényekkel a város egyik legromantikusabb helyszínét.

„Jól és még jobban dolgozni…”

A huszadik századi magyar képzőművészet méltatlanul elfeledett alakja, sajátosan különleges, magának való, zárkózott ember volt – így jellemezte Perei Zoltán grafikust Arató Antal címzetes igazgató a művész zeneszerzőkről készített portrémetszeteiből nyílt tárlat mai megnyitóján. A kiállítás június 3-ig látható a Vörösmarty Mihály Könyvtár zenei és számítógépes részlegében.

Kalocsai tűzzománcok

Szebényi Hajnalka tűzzománc ékszereiből Hagyomány a mában címmel látható kiállítás a Vörösmarty Mihály Könyvtár Széna téri Tagkönyvtárában.

Blogból a filmvászonra

A Tékasztorik című romantikus vígjátékot vetíti a Barátság mozi május 18-án, csütörtökön 18 órától, vetítés után a mozi vendége a film főszereplője, Bihari Viktória, akinek Goldenblog-díjas blogjából a film készült. A belépés ingyenes, de jegyfoglalás szükséges.

Premier a Kortárson

Hubay Miklós Római karnevál című drámáját mutatja be a Szabad Színház május 18-án, csütörtökön 19 órától az Igézőben. A darabot Magony Imre rendezte, szereplői Törsök Márta, Magony Imre, Fertő László és Szabó Miklós.

Hétköznapi valóságcseppek

Tóth József festőművész játékosan groteszk alkotásaiból nyílt tárlat az Igézőben. A június 30-ig látogatható kiállítást a Szabad Színház társulatának performansza vezette be, Börcsök Enikő színművész, a Szabad Színház tiszteletbeli tagjának közreműködésével, a zenei aláfestést a Noémó zenekar szolgáltatta.

Játsszunk Strindberget!

Utoljára látható a Pelikán Kamaraszínházban Friedrich Dürrenmatt Play Strindberg című darabja május 14-én, vasárnap 19 órakor. A házasság tragédiájának komédiájáról szóló darabot Szabó K. István rendezte, Hirtling István, Tóth Ildikó és Sághy Tamás főszereplésével.

Lemezbemutató koncert Mózes Tamarával

Egy hete a Londoni Magyar Kulturális Központban koncertezett, május 17-én, szerdán 18.30 órakor pedig a Hermann László zeneiskola nagytermében mutatja be új szólóalbumát a zongorista-énekesnő, Mózes Tamara.